ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

«Εμπνευσμένη, εύστοχη και ιδιαίτερα τολμηρή», χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής την ιστορική ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου κατά τη διάρκεια του επίσημου ετήσιου δείπνου της το βράδυ της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου, στο Queens της Νέας Υόρκης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, είχε στείλει μέσω της παρέμβασής του ισχυρό μήνυμα για την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τα Κατεχόμενα της Κύπρου και τον άμεσο τερματισμό της παράνομης κατοχής σχεδόν της μισής νήσου. Μάλιστα, είχε προσθέσει ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ τον αγώνα μας μέχρι να επιτύχουμε τον δίκαιο σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από την απελευθέρωση της Κύπρου μας και την ύπαρξη μιας ενωμένης και ευημερούσας νήσου.

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής σε μια από τις πλέον σκληρές ανακοινώσεις της, χαρακτηρίζει «άδικη και αβάσιμη την κριτική που δέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά την ομιλία του», η οποία παραποιήθηκε βάναυσα. Ειδικότερα, κάνει λόγο για «ανακριβή και παραπλανητικά δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία προκάλεσαν λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη».

Πάντως, οι εθνικιστικοί κύκλοι της Τουρκίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης διάβασαν, όπως φαίνεται, πολύ προσεκτικά την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και με πρωτοσέλιδα στον τουρκικό Τύπο του επιτίθενται με ιδιαίτερη σφοδρότητα και πολύ σκληρά σχόλια.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.