Αρνητικός ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σε «πρόταση για άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου και του λιμανιού Αμμοχώστου έναντι επιστροφής των Βαρωσίων».

Η πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου και του λιμανιού Αμμοχώστου έναντι επιστροφής των Βαρωσίων, οπωσδήποτε δεν θα γίνει αποδεκτή, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Υποστήριξε ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα κυριαρχίας.

«Φυσικά αυτά είναι εξαιρετικά παραπλανητικά και δείχνουν τις κακές προθέσεις της άλλης πλευράς για την ουσία της λύσης του Κυπριακού. Το Κυπριακό είναι ζήτημα κυριαρχίας», υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης. Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ακόμη ότι η επιτάχυνση των εξοπλισμών από την ελληνοκυπριακή πλευρά αποτελεί επιθετική συμπεριφορά που αυξάνει μόνο την ένταση. «Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να διαχειρίζεται αυτές τις διαδικασίες με αυτόν τον τρόπο», υποστήριξε.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT Haber, ενώ βρίσκεται σε καραντίνα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι έπειτα από τη διάγνωση Covid-19 η υγεία του βελτιώνεται ραγδαία και υπογράμμισε ότι ελπίζει να επιστρέψει στην κανονική κατάσταση λειτουργίας του το συντομότερο δυνατό.

Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση μετέφερε τηλεφωνικώς στον Ερσίν Τατάρ, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι επικοινώνησε νωρίτερα σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και του μετέφερε «τις ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον Covid-19».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.