Στις περιοχές με κίτρινο επίπεδο επιτήρησης, οι προπονήσεις και οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς παρουσία θεατών. Από εκεί και έπειτα, στις "κίτρινες" περιοχές, οι αγώνες εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, επιτρέπονται με όριο 50 συμμετεχόντων στις αγωνιστικές διαδικασίες.

Στις περιοχές με επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), τονίζεται πως επιτρέπεται μόνο η ατομική άσκηση και άθληση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους χωρίς προπονητή. Σε αυτή την περίπτωση, της αναστολής εξαιρείται μεταξύ άλλων, “η λειτουργία των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούν αθλητικά σωματεία και όμιλοι οι οποίοι διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας, αποκλειστικά και μόνο για ατομική χρήση, χωρίς προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, στα ακόλουθα ατομικά αθλήματα: αντισφαίριση, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα), κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα), κανόε καγιάκ, θαλάσσιο σκι, ποδηλασία, γκολφ, ιππασία, μηχανοκίνητος αθλητισμός, αθλήματα βουνού”.

Αναλυτικά, η ΚΥΑ για τις αθλητικές δραστηριότητες ανά Περιφερειακή Ενότητα, υπογράφηκε από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την “ανάγκη ενίσχυσης των ισχυόντων έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19, λαμβανομένης υπόψη της τρέχουσας επιδημιολογικής επιβάρυνσης της χώρας”.

Ανοιχτά θα παραμείνουν τελικά, με αριθμητικούς περιορισμούς, τα ποινικά ακροατήρια της Αθήνας και όλων των περιοχών που βρίσκονται στην κατάσταση υψηλού κινδύνου (κόκκινες ή Β’ Ζώνη), αφού άλλαξαν τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι αργά χθες το βράδυ και μιλούσαν για αναστολή των δικών στα ποινικά (και πιο πολυπληθή) δικαστήρια της χώρας.

Σε αυτές τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής που καταλαμβάνει ουσιαστικά το μεγαλύτερο ποσοστό των δικών στη χώρα –λόγω πληθυσμού–, θα γίνονταν ουσιαστικά ελάχιστες δίκες στα ποινικά ακροατήρια.

Το γεγονός όμως προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους δικηγόρους, αντίθετα με τους εισαγγελείς – δικαστές που βρίσκονται στην πλευρά του περιορισμού λειτουργίας. Ουσιαστικά δηλαδή μετά τις αντιδράσεις των δικηγόρων, υπήρξε αναθεώρηση της άποψης “κλεισίματος”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.