ΡΕΘΥΜΝΟ-Δείτε βίντεο – Η απόφαση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης να επισκεφτεί την ενορία ήταν «κόκκινο πανί» για τον ιερέα που έχει σταματήσει να τον μνημονεύει – Ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Προβληματισμό στην Εκκλησία της Κρήτης προκαλεί η πρωτοφανής λεκτική επίθεση ιερέα ενορίας του Ρεθύμνου στον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, αλλά και η στάση του να μην δεχθεί τον Μητροπολίτη στην εκκλησία, στο πανηγύρι του Ιερού Ναού της Παναγίας της Ελευθερώτριας.

Ο ιερέας και στο παρελθόν έχει κάνει κηρύγματα κατά των μέτρων της πανδημίας, ενώ όπως ανακοίνωσε, δεν αναγνωρίζει τον Μητροπολίτη και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο, τους οποίους αποκαλεί με τα κοσμικά τους ονόματα, τους αναγνωρίζει ως «αιρετικούς» και έχει πάψει να τους μνημονεύει.

Μέσω βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube και στο προφίλ του στο facebook, ο ιερέας αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος θα εμφανιστεί στην ενορία «ακάλεστος και χωρίς να επιθυμούμε την παρουσία του, με δεσποτισμό». Χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους, ο ιερέας λέει ότι «ως πνευματικό προϊστάμενο δεν τον αναγνωρίζω», καθώς τον αναγνωρίζει ως «ψευδεπίσκοπο» και καλεί τους πιστούς να είναι σε ετοιμότητα για να προλάβουν πιθανόν «προβοκάτσια». Όπως λέει, ανάμεσα σε εκείνον και τον Μητροπολίτη δεν υπάρχει κάτι που να τους ενώνει και χαρακτηρίζει τον Δεσπότη του «πονηρό άνθρωπο που το παίζει καλός».

Ο ιερέας υποστηρίζει ότι ο Μητροπολίτης Πρόδρομος θέλει να προκαλέσει επεισόδια με την παρουσία του και γι’ αυτό έχει ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, στην οποία έστειλε έγγραφο στις αστυνομικές αρχές ζητώντας προστασία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.