Σήμερα τον επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος σε δηλώσεις του ευχήθηκε τα καλύτερα και περαστικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου το τελευταίο διάστημα νοσηλεύεται στο διαμέρισμα του στην Αρχιεπισκοπή και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ως οριακά κρίσιμη. Αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου, ενώ η υγεία του είναι επιβαρυμένη και από άλλους παράγοντες.

Προχθές τον επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ενώ οι θεράποντες ιατροί του έχουν περιορίσει τις επαφές του μόνο σε ένα στενο κύκλο προσώπων λόγω και της έξαρσης των ιογενών λοιμώξεων.

Σήμερα τον επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος σε δηλώσεις του ευχήθηκε τα καλύτερα και περαστικά.

Ερωτηθείς μετά την επίσκεψη, εάν ο Αρχιεπίσκοπος τον ρώτησε κάτι, ο Κύπριος Πρόεδρος απάντησε ότι τον ρώτησε εάν υπάρχει κάποια προοπτική για το Κυπριακό. Τον ενημέρωσα, ανέφερε ο Πρόεδρος, ότι τον Νοέμβριο θα έχω συνάντηση τόσο με τον Γάλλο Πρόεδρο όσο και με τον Γερμανό Καγκελάριο «με μια πρόταση ανάληψης πρωτοβουλίας από την ΕΕ. (Ο Αρχιεπίσκοπος) Χαμογέλασε ικανοποιημένος και είπε: ‘εύχομαι’», πρόσθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε πως επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο ενόψει της σοβαρότητας της κατάστασής του και «οφείλω να πω ότι ο Μακαριώτατος έχει απόλυτη επικοινωνία, διατηρεί ακόμη το χιούμορ του». Η κατάσταση , όπως είπαν και οι γιατροί, είναι δύσκολη, πρόσθεσε. «Εύχομαι τα καλύτερα και είναι «δυνατός, όπως ήταν πάντοτε. Εύχομαι περαστικά», ανέφερε.

Η υγεία του Μακαριωτάτου δεν παρουσιάζει αλλαγή από χθες και οι γιατροί του ανέφεραν στους εκπροσώπους του Τύπου πως εάν παραστεί ανάγκη θα εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν εντός της ημέρας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.