Ο κληρικός είχε κριθεί ένοχος σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών τον Ιανουάριο το 2022.

Την ενοχή ενός κληρικού που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ασέλγεια σε ανήλικο, αποφάσισε το Μεικτό ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, ωστόσο η απόφαση είχε αναστέλλουσα δύναμη για τρία έτη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κληρικός είχε κριθεί ένοχος σε δεύτερο βαθμό από το μεικτό ορκωτό Εφετείο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών τον Ιανουάριο το 2022.

Τότε ο κατηγορούμενος είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, όπου έγινε δεκτή η αναίρεση του και παραπέμφθηκε η υπόθεση να εκδικαστεί εκ νέου στο Μεικτό ορκωτό με διαφορετική σύνθεση.

Στη σημερινή δίκη ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία με ψήφους 6 έναντι 1 αναγνωρίζοντας ωστόσο ελαφρυντικά πρότερου σύννομου βίου.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά στις ασελγείς πράξεις τριών ιερέων σε βάρους του 13 τότε ανηλίκου οι οποίες έλαβαν χώρα κατά τα έτη από το 2002 έως το 2007, και έφτασε στα δικαστήρια με βούλευμα και απασχόλησε την δικαιοσύνη το 2015.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.