Ένα γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας κατεγράφη το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Φεβρουαρίου 2024, στη ζωή της Εκκλησίας του Κιλκίς.

Στο τέλος του Εσπερινού, στο Καθολικό της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, τελέσθηκε η Ακολουθία «εἰς ἀρχάριον ρασοφορούντα» του ευσεβούς νέου κ. Μηνά Γεωργιάδη, ο οποίος έλαβε το όνομα Μεθόδιος, εις τιμή των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Τη μοναχική κουρά τέλεσε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τους Καθηγούμενους της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Αρσένιο Ιωάννου, και της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, Διακόνους και αδελφούς της Ιεράς Μονής.

Συμπροσευχήθησαν επίσης συγγενείς, αλλά και προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Απευθυνόμενος προς στον νεοκαρέντα Μοναχό, ο Μητροπολίτης απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, επικαλούμενος τη σκέπη των Αγίων Ισαποστόλων και φωτιστών των σλάβων και ευχόμενος η σκέπη τους να ενισχύει τον καθημερινό του αγώνα, τον αγώνα της προσευχής, της υπακοής και της ταπεινώσεως, ώστε να εκπληρώνει θεαρέστως τη μοναχική του διακονία, να βιώνει αγγελομιμήτως τον μοναχικό τρόπο ζωής, να προκόβει δοξάζοντας τον Θεό και να αγιάζεται.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.