Με τα προβλεπόμενα μέτρα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Την Παραμονή των Θεοφανείων, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, χωρίς την παρουσία πιστών ή επισκεπτών, στην Ιερά Μονή Γέννησης της Θεοτόκου Δουραχάνης, κατά την οποία έλαβε χώρα και η Κουρά των μοναζουσών Μαξίμης, Σιλουανής και Νεκταρίας

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου. Μαζί με το αντίδωρο, που μοιράστηκε σε ατομικό σακουλάκι, δόθηκε στους πιστούς και ο Αγιασμός σε φιαλίδια, όπως είχε προβλεφθεί ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός των πιστών.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Νήσου χωρίς την παρουσία πιστών ή επισκεπτών, κατά την οποία έλαβε χώρα και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ιερωνύμου Νίκου.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.