Την κουρά εις Μοναχόν του δοκίμου Κωνσταντίνου Δαμάλα τέλεσε κατά την Ακολουθία του μεθέορτου Εσπερινού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος στην Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου Νεστάνης.

Ο Μητροπολίτης, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στην σπουδαιότητα και την αξία της ισαγγέλου μοναχικής πολιτείας, στην προσφορά του Μοναχισμού στην Εκκλησία, και στον κόσμο και ιδιαίτερα στον Αγώνα του 1821, που σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο των διακοσίων χρόνων, έκειρε τον δόκιμο αδελφό Κωνσταντίνο, μετωνομάζοντάς τον σε Προκόπιο Μοναχό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, επέλεξε το όνομα προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας (1945-1949) κυρού Προκοπίου Τζαβάρα, του από Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και μετέπειτα Κορινθίας, ενός μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας, που κατήγετο από το ηρωικό Βαλτέτσι.

Στην Ακολουθία παρέστησαν οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Αγίου Νικολάου Βαρσών Μαντινείας, Γεννεσίου Θεοτόκου Αιμυαλών Γορτυνίας, Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας, Κληρικοί από από την Τρίπολη και το Άργος, τόπο καταγωγής του νέου Μοναχού, καθώς και οι συγγενείς του.

Ο Ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, και οι αδελφοί της Μονής προσέφεραν μοναστηριακό κέρασμα προς τους ευχομένους διά την κατά Θεόν προκοπήν του νέου αδελφού Προκοπίου Μοναχού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.