Η κουρά της νέας μοναχής Πορφυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Μαρτίου, στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) Ακραιφνίου.

Στον Εσπερινό που τελέστηκε χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος είναι πνευματικός της αδελφότητας, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος απηύθυνε παραινετικούς και διδακτικούς λόγους προς τη νέα μοναχή για το δρόμο της μοναχικής ζωής και διδαχές από τη διδασκαλία του Αγίου Πορφυρίου, το όνομα του οποίου έλαβε η νεοκαρείσα μοναχή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος απευθυνόμενος στη νέα μοναχή αναφέρθηκε στο Σταυρό του Κυρίου από τον οποίο θα αντλεί δύναμη αίροντας το σταυρό της μοναχικής ζωής και στην Αγία Μαρία την Αιγυπτία, που ασκήτεψε στην έρημο και βίωσε τη μετάνοια, να την ενισχύει να βιώνει τη μετάνοια.

Επίσης, αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος και στον Άγιο Πορφύριο ευχόμενος να την ενισχύουν στη μοναχική της ζωή, και ευχήθηκε στην Γερόντισσα και την αδελφότητα της Μονής.

Τέλος, στο αρχονταρίκι της Μονής προσφέρθηκε κέρασμα από τη πάντα φιλόξενη αδελφότητα της Μονής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.