Στο περιοδικό Tv24 παραχώρησε συνέντευξη ο ηθοποιός Κώστας Σαββιδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα βραβεία που απέσπασε για την ερμηνεία του στην ταινία «Το δείπνο του βοσκού», αλλά και στην εκπληκτική ανταπόκριση του κόσμου στην περίοδο της καραντίνας, καθώς η ταινία προβλήθηκε μέσω της πλατφόρμας.

Απόσπασμα της συνέντευξης του Κωστή Σαββιδάκη
Η καραντίνα και στη συνέχεια οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες οδήγησαν στην προβολή της ταινίας «Το δείπνο του βοσκού» μέσω youtube. Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού;
«Την πρώτη μόλις εβδομάδα οι θεάσεις ξεπέρασαν κατά πολύ τις 60.000. Και ως γνωστό κανείς δεν βλέπει μια ταινία μόvos του οπότε οι θεατές είναι πολύ περισσότεροι. Όλα τα σχόλια είναι ιδιαίτερα θετικά. Ο κόσμος έχει συγκινηθεί πολύ».

Είναι μια πολύ προσεγμένη δουλειά.
«Έγινε με πολλή αγάπη και επειδή έχει να κάνει με τη θρησκεία, τη σεβαστήκαμε στο έπακρο. Ωστόσο, όταν βλέπεις μεγάλα ελληνικά φεστιβάλ να την απορρίπτουν, απορούμε και αναρωτιόμαστε: “Τι γίνεται; Κυνηγούν κι εδώ τη θρησκεία;’. Δεν γίνεται να εγκρίνουν μουσουλμανικές ταινίες και όχι οι χριστιανικές. Μια ελληνική θρησκευτική παραγωγή βγήκε. Δεν γίνεται να τη στέλνει στο αζήτητα… Mας στενοχώρησε πολύ αυτό».

Από την άλλη, στο εξωτερικό η ταινία έχει αποσπάσει 31 διεθνή βραβείο.
«Είναι παράλογο. Βραβεύεται στο εξωτερικό και στην Ελλάδα δεν υπάρχει».

Σύμφωνα με το σενάριο, ένας Βοσκός, ο Μαυρογένns ακούει το κήρυγμα του ιερέα που λέει πως όποιος πάρει τον ίσιο δρόμο θα φτάσει στον Παράδεισο. Κι εκείνος που έχει αγνή ψυχή παίρνει τα λόγια του τοις μετρητοίς. Ξεκινάει το ταξίδι του, συναντά τον Χριστό και συντρώγει μαζί του.
«Πρόκειται για αληθινή ιστορία από το Γεροντικό. Την είχε διηγηθεί στον κ. Στραβόλαιμο ένας γέροντας και αργότερα τη βρήκε και σε βίντεο στο YouTube να την εξιστορεί επίσης ένας μοvαχός. Έβαλε λοιπόν τη δική του μαγιά, επιπλέον στοιχεία και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα».

Έχει πολλές συγκινητικές σκηνές.
Κι εγώ συγκινήθηκα όταν είδα τη σκηνή που κατεβαίνει ο Ιησούς από τον σταυρό γα να γευματίσει μαζί με τον Μαυρογένη. Και φανταστείτε ότι ήμουν στο γύρισμα και έζησα τη δημιουργία της. Ποιος ξέρει; Ίσως χτυπάει το καμπανάκι της θρησκείας μέσα μας. Προσπαθούν να μας απομακρύνουν από την Εκκλησία αλλά τελικά ο κόσμος αντιδρά».

Καταφέρατε να μεταφέρετε μέσω της οθόνης στον θεατή το συναίσθημα ότι βλέπει έναν πραγματικά αγνό άνθρωπο.
«Προσπάθησα να δω την ιστορία με τα μάτια ενός παιδιού που δεν γνωρίζει τίποτα. Εκεί πάτησα και προσπάθησα να οδηγήσω τον Μαυρογένη και τον ρόλο. Αν πέτυχε, χαίρομαι ειλικρινά».

Και το «Με άλλα μάτια» του Γιώργου Λεοντακιανάκου ταξιδεύει ανά τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία.
«Έχει πάρει πάνω από 120 βραβεία και συνεχίζει. Προσωπικά έχω λάβει γύρω στα 20 βραβεία δεύτερου αντρικού ρόλου και τέσσερα μαζί με το πρωταγωνιστικό ζευγάρι. Επίσης μου έχουν δώσει και τρία του πρώτου αντρικού ρόλου καθώς οι επιτροπές έκριναν ότι έπρεπε να το πάρω εγώ. Φυσικά όλοι είμαστε ισάξιοι. Η ταινία «ΤΙΣΙΣ» του Γιώργου Ευαγγελόπουλου ολοκληρώνεται τώρα και η “Εξορία – Exile” του Βασίλη Μαζωμένου ταξιδεύει σε φεστιβάλ», είπε ο Κώστας Σαββιδάκης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.