Ι.Μ. Κερκύρας: Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στον Εσπερινό, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παντοκράτορος, του ομώνυμου όρους, της βόρειας Κέρκυρας.

Όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Κερκύρας: «Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας σημείωσε τη σπουδαιότητα του γεγονότος της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας, η οποία έλαβε χώρα σαράντα ημέρες προ της σταυρικής Του θυσίας. Στο όρος Θαβώρ οι πρόκριτοι εκ των Μαθητών Του, ήτοι ο Πέτρος, ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης, όπως ακριβώς και ο Μωυσής στο όρος Σινά, δεν μπορούσαν να αντέξουν την Θεϊκή Δόξα.

Έγιναν όμως μάρτυρες της φανέρωσης της Αγίας Τριάδος και του Ακτίστου Φωτός. Εκ δεξιών και εξ ευωνύμων του Κυρίου παρουσιάστηκαν οι προφήτες Μωυσής και Ηλίας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο Χριστός είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας που θα ελευθερώσει τον λαό του Θεού, τον πορευόμενο εν σκιά θανάτου, στην ζωή της Αναστάσεως και της Θεώσεως. Ο Χριστός με αυτόν τον τρόπο έδωσε δύναμη στους Μαθητές Του για όλα όσα θα επακολουθούσαν.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε ότι η Αγία μας Εκκλησία, μάς καλεί να μεταμορφωθούμε πνευματικά. Να πάρουμε την απόφαση και να ακολουθήσουμε τον Κύριο της Δόξης, τον Παντοκράτορα Ιησού Χριστό.

Οι κρατούντες και κυβερνήτες των εθνών, είναι οι κοσμοκράτορες, διότι από αυτό ακριβώς το κοσμικό πνεύμα καθοδηγούνται, που έχει ως αποτέλεσμα να υβρίζουν με κάθε τρόπο τον Θεό και να καταστρέφουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτό που έχουν πετύχει είναι να δαιμονίσουν την κοινωνία μας.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε ο Παντοκράτωρ Χριστός να μεταμορφώσει την ζωή των πιστών, που οδηγεί σε Εκείνον, στον Αγιασμό και στην Θέωση».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.