Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για φίλη της 40χρονης που έχει διαγνωσθεί ως το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και πρώτο στην Αθήνα.

Στο νοσοκομείο Αττικόν, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊο πήρε οδηγίες να μεταβεί πριν από λίγο ασθενής.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για φίλη της 40χρονης που έχει διαγνωσθεί ως το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και πρώτο στην Αθήνα.

Σε… αναβρασμό βρίσκεται και η Κρήτη εξαιτίας της απόφασης για την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων της χώρας μετά τα τρία κρούσματα που βρέθηκαν θετικά σε κορωνοϊό.

Για ζημιά εκατομμυρίων κάνει λόγο, μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης σε περίπτωση που αυτή η υπουργική απόφαση γίνει πράξη.

Ο ίδιος περιμένει να δει γραπτώς την κοινή υπουργική απόφαση αν και όπως τονίζει η… ζημιά έχει ήδη γίνει.

Κορωνοϊός: Νέο ύποπτο κρούσμα στο Αττικόν-Καιρός άνεμοι- εκδηλώσεις Καρναβαλιού

«Περιμένουμε να βγάλει ο υπουργός την ΚΥΑ, να δούμε ακριβώς τι ορίζει η απαγόρευση. Προφανώς όμως η ζημιά έχει γίνει και δε νομίζω να μπορεί να αποκατασταθεί με νεότερες αποφάσεις. Εδώ στο Ρέθυμνο ο κόσμος είναι μουδιασμένος.

Η πόλη περιμένει να φιλοξενήσει ανθρώπους και τελικά δεν ξέρουμε πόσοι και αν θα έρθουν», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μαρινάκης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το κόστος της ζημιάς σε περίπτωση που δεν γίνει το καρναβάλι του Ρεθύμνου ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

«Μιλάμε για τεράστια ζημιά. Οι άνθρωποι είχαν προετοιμαστεί, τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει, έχει γίνει εφοδιασμός προϊόντων τα οποία δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δεν ξέρω τι θα γίνουν.

Η ζημιά ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Εγώ προσωπικά, εκτός από τους επιχειρηματίες, σκέφτομαι και τους καρναβαλιστές που έχουν θυσιάσει απέραντο χρόνο και χρήμα», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ρεθύμνου τόνισε πως η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου δεν είναι συνετή, ούτε αποτελεσματική.

«Προσωπικά δεν θα πάω κόντρα στην υπουργική απόφαση. Θα την τηρήσω. Ωστόσο, δεν θεωρώ ότι αυτή η απόφαση είναι συνετή και αποτελεσματική.

Αν είναι να έρθει ο κορωνοϊός θα έρθει ότι και να κάνουμε.

Όπως πήγε εκεί που πήγε. Αν είναι επικίνδυνες οι υπαίθριες συναθροίσεις, οι μαζικές μεταφορές προσώπων με τα ΜΜΜ τι είναι», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.