Σχετικά με τα σχολεία να επισημάνουμε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν μειωθεί σημαντικά τα κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα κάτω των των 17 ετών. Μάλιστα χθες παρά τα πολλά τεστ και τα αυξημένα κρούσματα, μόνο το 6,5% αυτών αφορούσαν σε παιδιά. Φαίνεται λοιπόν ότι το κλείσιμο των σχολείων είχε θετική επίδραση στην μείωση της μεταδοτικότητας της επιδημίας.

Έτσι μια εβδομάδα μετά διαπιστώνουμε ότι ο συγκεκριμένος εγκλεισμός και μάλιστα σε χώρους μη αεριζόμενους λόγω του ψύχους στην Αττική, συνέβαλλε και στην αύξηση των κρουσμάτων.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από κλινικούς γιατρούς οι οποίοι σημειώνουν ότι σε πολλές κλίνες covid των νοσοκομείων νοσηλεύονται άτομα που είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη και φαίνεται πως θα συνεχιστεί, καθώς τα ενεργά κρούσματα πλέον ξεπερνούν τα 7.000.

Το ποσοστό θετικότητας των διαγνωστικών ελέγχων κατά μέσο όρο προσεγγίζει και πάλι το 4%, το οποίο θεωρείται ποσοστό κλειδί για το άνοιγμα ή όχι κάποιων δραστηριοτήτων. Με αυτά τα στοιχεία το μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου ή των σχολείων φαίνεται αδύνατο.

Φαίνεται ξεκάθαρα πως το Κέντρο της Πρωτεύουσας και ο Πειραιάς σημείωσαν ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που αποτελούν ρεκόρ για τις περιοχές αυτές. Στον δε Κεντρικό Τομέα της Αττικής συγκεντρώνονται και τα περισσότερα κρούσματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού της Μεγάλης Βρετανίας. Εδώ λοιπόν εντοπίζεται μία πρώτη εξήγηση για την αύξηση των νέων διαγνώσεων.

Σύμφωνα επίσης με κύκλους της επιστημονικής κοινότητας ο αυξημένος αριθμός αποδίδεται και στα αυξημένα τεστ τα οποία στο σύνολο της χώρας, ξεπέρασαν χθες τις 55.000. Λόγω της πληθυσμιακής πυκνότητας της Αττικής τα περισσότερα γίνονται σε περιοχές της περιφέρειας. Μάλιστα, λόγω της κακοκαιρίας πολλά τεστ της προηγούμενης εβδομάδας δεν είχαν πραγματοποιηθεί.

Παράλληλα, όπως είχε προειδοποιήσει στις 12/2 και πριν το ξέσπασμα της κακοκαιρίας, και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, “ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχός μας τις επόμενες μέρες καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια», όπως ονομάστηκε, θα μας δυσκολέψει και θα μας κλείσει μέσα στα σπίτια μας. Έτσι αναμένεται μια περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις ημέρες που αναγκαστικά θα χρειαστεί να παραμείνουμε στο σπίτι”.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες στην Αττική εντοπίστηκαν 1047 νέα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Η κατανομή των κρουσμάτων ήταν η εξής:

– Ανατολική Αττική 95

– Βόρειος Τομέας Αθηνών 95

– Δυτική Αττική 49

– Δυτικός Τομέας Αθηνών 140

– Κεντρικός Τομέας Αθηνών 285

– Νότιος Τομέας Αθηνών 100

– Νήσοι 24

– Πειραιάς 259

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.