Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Στις περιπτώσεις αυτές στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Στις περιπτώσεις αυτές, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.
Επιτρέπονται οι μετακινήσεις για άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια ΜΟΝΟ τα Σαββατοκύριακα. Οι πολίτες στέλνοντας sms στο 13033 με τον κωδικό 6 θα μπορούν να μετακινούνται τα σαββατοκύριακα με όχημα για την άσκησή τους.

Το μέτρο αυτό δεν ισχύει για τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας. Οι μετακινήσεις των πολιτών για άσκηση τις υπόλοιπες μέρες θα μπορούν να γίνονται χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής αλλά μόνο ή με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Μετακίνηση εργαζομένων
Για τη μετακίνηση των εργαζομένων χρειάζεται το σχετικό έγγραφο από το Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, χρειάζεται η Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr.

Λιανεμπόριο
Επαναλειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου και στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου. Οι επιχειρήσεις λειτουργούν:

μόνο με τη διαδικασία της εξ’ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος (click away) κατόπιν ραντεβού και
με τη διαδικασία του εξ’ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/ αγορά εντός καταστήματος (click inside).
Στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης τα καταστήματα λιανεμπορίου δεν θα λειτουργήσουν.

Στις περιοχές του αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) το λιανεμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί με click away και click inside.

Στις περιοχές του αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) επιτρέπεται η λειτουργία εμπορικών κέντρων, εκπτωτικών καταστημάτων (outlet), εκπτωτικών χωριών και shop in a shop.
Αυτές οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν μόνο με τη μέθοδο click away, δηλαδή για παραλαβή εκτός καταστήματος, με ραντεβού.

Για τις λαϊκές αγορές (συμπεριλαμβανομένων και των βιολογιών αγορών) επεκτείνεται ο χώρος τους και αν δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο, τότε δραστηριοποιείται το 50% των κλάδων παραγωγών και εμπόρων με 5 μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων και 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των ατόμων.

Σε ό,τι αφορά στα καταστήματα εντός των αεροδρομίων της χώρας, επιτρέπεται η λειτουργία τους.

Μετακινήσεις
Επιτρέπονται οι μετακινήσεις με χρήση SMS (ή με τη συμπλήρωση της φόρμας κατ’ εξαίρεση μετακίνησης που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση, σύμφωνα με το υπόδειγμα που είναι διαθέσιμο στο forma.gov.gr ΜΟΝΟ για τους παρακάτω λόγους:

Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση δηλαδή σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.