Μειωμένος ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα, αφού εντοπίστηκαν 170 κρούσματα.

Σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, που ο αριθμός άγγιζε τα 300, τα 170 κρούσματα είναι εμφανώς χαμηλότερο νούμερο. Ωστόσο, υπάρχει εξήγηση η οποία διαλύει κάθε διάθεση εφησυχασμού που μπορεί να προκληθεί.

Παρατηρείται πως τις Δευτέρες τα κρούσματα που ανακοινώνονται είναι λιγότερα, καθώς τις Κυριακές τα εργαστήρια υπολειτουργούν, ειδικά τα ιδιωτικά, ενώ είναι πολλοί λιγότεροι και αυτοί που προσέρχονται να υποβληθούν για διαγνωστικό μοριακό έλεγχο για κορονοϊό.

Η προηγούμενη φορά που τα κρούσματα ήταν κάτω από 200 ήταν στις 17 Αυγούστου, όπου και πάλι ήταν Δευτέρα. Πριν από εκείνη την ημερομηνία, η προηγούμενη φορά ήταν η Τρίτη 11 Αυγούστου με τα κρούσματα να φτάνουν τα 196 -δηλαδή μια ανάσα από τα 200- και στις 10 Αυγούστου -και πάλι Δευτέρα- με 126 κρούσματα.

“Είναι αλήθεια ότι σήμερα είχαμε ένα θετικό δείγμα με τη μείωση των κρουσμάτων. Συμβαίνει βέβαια αυτό κάποιες Δευτέρες γιατί την Κυριακή έχουμε λιγότερες μετρήσεις και ο κόσμος δεν πάει εύκολα για εξετάσεις. Παραμένει τριψήφιο το νούμερο, παραμένει σε ανησυχητικά πλαίσια. Ας κρατήσουμε το θετικό πως είναι κάτω από 200 και ας ελπίσουμε αυτό το νούμερο να κρατηθεί και τις προσεχείς ημέρες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η προσοχή μας δεν θα πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο”, τόνισε ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος στον Alpha.

Ως εκ τούτου, στις Αρχές δεν επικρατεί κανένας εφησυχασμός, αφού δεν ξεγελιέται κανείς από τον μειωμένο αριθμό κρουσμάτων της Δευτέρας και οι έλεγχοι για τήρηση των μέτρων συνεχίζονται με την ίδια αυστηρότητα και ένταση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.