Κοροναϊός: Το ερευνητικό πανεπιστήμιο Johns Hopkins που εδράζεται στην Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δημιούργησε έναν live χάρτη με τα κρούσματα του Κοροναϊού όπως εμφανίζονται παγκόσμια. Ο χάρτης των κρουσμάτων του Κοροναϊού ανανεώνεται αυτόματα και περιέχει επιπλέον πληροφορίες για ποσοστά θνησιμότητας και θεραπείας ασθενών.

Κοροναϊός Συμπτώματα

Πρόκειται για έναν τύπο κοροναϊού με συμπτώματα παρόμοια με αυτά των SARS και MERS (του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής που καταγράφηκε στη Σαουδική Αραβία το 2012).

ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:

  • Πυρετός
  • Έντονος βήχας
  • Δύσπνοια
  • Έντονος Πονοκέφαλος
  • Κρυάδες
  • Διάρροια
  • Έντονοι μυικοί πόνοι
  • Υπερβολική Κούραση
  • Απώλεια όρεξης

Τα συμπτώματα, που μοιάζουν πολύ με του SARS, εμφανίζονται ανάμεσα στη δεύτερη μέρα και πιο σπάνια στη δεύτερη εβδομάδα μετά την έκθεση στον ιό.

Ένας ασθενής της φυματίωσης μπορεί να «περάσει» τον ιό σε 2 με 3 άτομα και μέχρι στιγμής κάποιος που έχει «κολλήσει» τον νέο κορονοϊό, εκτιμάται σύμφωνα με τον ΠΟΥ πως μπορεί να τον μεταφέρει σε 1,4 με 2,5 ανθρώπους, περίπου δηλαδή όσο και εάν είχε Έμπολα.

Κοροναϊός Εμβόλιο

Ο ΠΟΥ και το δίκτυο των ειδικών του ίσως εξετάσουν θεραπείες και εμβόλια κατά του MERS για πιθανή χρήση κατά του νέου κοροναϊού.

Κοροναϊός Εμβόλιο: Η Novavax εργάζεται ήδη σε εμβόλιο κατά της γρίπης και ανέφερε στους αναλυτές ότι αναπτύσσει κλώνους από το νέο στέλεχος του κορωναϊού – που αποτελεί το πρώτο στάδιο ανάπτυξης.

Οι μετοχές της αμερικανικής βιοτεχνολογίας Novavax κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο αυτή την εβδομάδα, αφού ανέφερε στους αναλυτές ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης ενός εμβολίου.

Καθώς οι αξιωματούχοι του χώρου της υγείας προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για τον ιό και την προέλευσή του, οι ερευνητές στρέφονται στο ερώτημα πώς να αναπτύξουν ένα εμβόλιο ή μια θεραπεία που θα μπορούσε να βοηθήσει στη συγκράτηση της μετάδοσης σε όλο τον κόσμο.

Ήδη ένας αγώνας δρόμου βρίσκεται σε εξέλιξη για να βρεθεί ένα εμβόλιο ενάντια στο ξέσπασμα του νέου κοροναϊού που εξαπλώνεται σε πολλά μέρη του κόσμου και έχει θέσει την παγκόσμια κοινότητα σε συναγερμό.

Πάντως οι τελευταίες ενημερώσεις από επιστήμονες αναφέρουν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 με 3 μήνες ακόμη μέχρι να βρεθεί, αναπτυχθεί και βγει στην αγορά εμβόλιο κατά του Κοροναϊού.

Κοροναϊός Κρούσματα – Live Χάρτης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.