Το Σάββατο 14 Αυγούστου, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος μετέβη στην πόλη Jeonju, συνοδευόμενος από τον Διάκονο Γιοχάν Park, για την πανήγυρη του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Jeonju.

Ομάδα πιστών από το πρωί ασχολήθηκαν με την καθαριότητα και τον στολισμό του ναού και την ετοιμασία του Προσφόρου και της Αρτοκλασίας.

Ο Μεγάλος Εσπερινός με Aρτοκλασία τελέστηκε κατά την εκκλησιαστική τάξη, με τη συμμετοχή ενηλίκων και παιδιών. Στο κήρυγμα με θέμα: «Ο πόνος στην ζωή μας και η αρωγή της Θεοτόκου», ο Μητροπολίτης τόνισε να μη μένουμε αβοήθητοι όταν μας κυκλώνουν οι δυσκολίες και ο πόνος μας πληγώνει, αλλά να καταφεύγουμε στην Παναγία μας, η οποία πόνεσε περισσότερο από όλες τις μανάδες του κόσμου, όταν είδε σταυρωμένο τον Υιό και Θεό της, και γι᾽ αυτό τον λόγο γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τι σημαίνει ανθρώπινος πόνος.

Την κυριώνυμο ημέρα, την Κυριακή 15 Αυγούστου, τελέστηκε ο Όρθρος της εορτής και η Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του ανέπτυξε το θέμα: «Περί μεσιτείας της Θεοτόκου», για να μπορούν οι πιστοί να αντιμετωπίζουν όσους εκ των μη Ορθοδόξων απορρίπτουν την τιμή και την επίκληση της μεσιτείας της Παναγίας. Ιδιαιτέρως, επίσης, τονίστηκε, ότι χωρίς τον προσωπικό αγώνα του Χριστιανού για την χριστομίμησή του, η μεσιτεία της Θεοτόκου και των Αγίων από μόνη της δεν σώζει ως δια μαγείας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.