Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Ιγνάτιος, ανταποκρινόμενος στην επίμονη πρόσκληση του Αρχηγού της κατασκηνωτικής περιόδου, Αρχιμ.Καλλίνικου Γεωργακόπουλου και των στελεχών που συγκροτούν την Ε’ Κατασκηνωντική περίοδο αγοριών Λυκείου.

Ο Σεβασμιώτατος, παρά το επιβεβαρυμένο πρόγραμμα των ημερών, με πολλή χαρά βρέθηκε ανάμεσα στα αγόρια Λυκείου, απευθύνοντας λόγο πνευματικής οικοδομής, έχοντας ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί τους. Δεν παρέλειψε να τονίσει τα οφέλη μιάς τέτοιας κατασκηνωτικής εμπειρίας, όπου ο κάθε άλλος είναι μιά ζωντανή εικόνα του Θεού, διαφορετική, με τις ιδιατερότητές του, που καλείται να βιώσει την εν Χριστώ ελευθερία, αυτό το ύψιστο δώρο του Θεού στον άνθρωπο.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα των ημερών, επισημαίνοντας ότι: «δεν είναι ο Θεός τιμωρός, αλλά Παιδαγωγός. Όπου ακούτε τη λέξη Αμαρτία, ας βάζετε δίπλα και τη λέξη αυτάρκεια. Σε κανέναν δεν παραχώρησε τη θέση Του ο Θεός για να κρίνει.

Όταν θα έρθει η ώρα, τότε Εκείνος θα κρίνει, και θα κρίνει σίγουρα δίκαια και με αγάπη».

Από την πλευρά τους, οι 50 και πλέον κατασκηνωτές μαζί με τον επικεφαλής π.Καλλίνικο, ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την επικοινωνία που είχαν, αφιερώνοντας κατασκηνωτικά τραγούδια. Η κατασκηνωτική περίοδος των αγοριών Λυκείου ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 30 Ιουλίου.

Κοντά στα αγόρια Λυκείου ο Σεβ. Δημητριάδος Ιγνάτιος

Κοντά στα αγόρια Λυκείου ο Σεβ. Δημητριάδος Ιγνάτιος


Κοντά στα αγόρια Λυκείου ο Σεβ. Δημητριάδος Ιγνάτιος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.