Ο τοίχος αντιστήριξης του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου (πιο γνωστού και με την ονομασία Άγιος Βασίλειος) στην Κόκκινη Πλατεία θα αποκατασταθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Σήμερα, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να αποτρέψουμε την καταστροφή του τοίχου αντιστήριξης, που δεν έχει αποκατασταθεί ποτέ στο παρελθόν. Η ασφάλεια του καθεδρικού ναού εξαρτάται, επίσης, από την κατάσταση του τείχους, την οχύρωσή του», δήλωσε η Όλγα Λιουμπίμοβα, επικεφαλής του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η ίδια πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των επικείμενων εργασιών σχεδιάζεται και η εγκατάσταση μιας σκάλας από την πλευρά που οδηγεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Βασιλείου. Σύμφωνα με την κ. Λιουμπίμοβα, αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη προσβασιμότητα για τους τουρίστες και τους προσκυνητές και θα συνδέσει τον καθεδρικό ναό με το πάρκο Ζαριάντιε. Όλες οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου τρία χρόνια, εξαιρουμένου του χρόνου για την προετοιμασία των εκτιμήσεων σχεδιασμού.

Ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Βασιλείου (Intercession Cathedral, St. Basil’s Cathedral) είναι η πιο γνωστή ορθόδοξη εκκλησία στην Κόκκινη Πλατεία, η κατασκευή της οποίας πραγματοποιήθηκε από το 1555 έως το 1561. Ο καθεδρικός ναός, που ενώνει 11 παρεκκλήσια, περιλαμβάνεται στον ρωσικό κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί παράρτημα του Κρατικού Ιστορικού Μουσείου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.