Με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν την εξ αποστάσεως διδασκαλία έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν και θέματα πέραν των επαναλήψεων της έως σήμερα διδαχθείσης ύλης.

Επισημαίνεται ότι οποιεσδήποτε ενότητες καλυφθούν, πέραν της ύλης που έχει καλυφθεί έως την ημερομηνία αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δεν θεωρείται ύλη που έχει διδαχθεί παρά μόνο εφόσον αυτή παραδοθεί και με διά ζώσης διδασκαλία στην τάξη, όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Τα σενάρια πάντα σχεδιάζονται «εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα», όπως είναι η μόνιμη επωδός της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Ο σχεδιασμός για το άνοιγμα των σχολείων δυσχεραίνεται, εάν απαιτηθεί οι μαθητές να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας.

Αντίθετα, είναι πιο εύκολο να τηρηθεί ο όρος κατά τη διοργάνωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς στην περίπτωση αυτή μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι αίθουσες των σχολικών κτιρίων.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές έως τις 10 Μαΐου.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα, που θα είναι η επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, όπως είναι και η κατευθυντήρια οδηγία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ύστερα από κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες «την παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.