Στο Ναύπλιο βρέθηκε κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου για τα έργα πολιτισμού που έχουν ξεκινήσει , Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021.

Ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου, ανακοίνωσε την εγκατάσταση του εργολάβου για τα έργα στατικής αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, ενώ ενημερώθηκε και για την πορεία της αποκατάστασης του ξυλόγλυπτου τέμπλου.

Το κλιμάκιο του Υπουργείου επισκέφτηκε το κτίριο Βίγγα, το Τελωνείο, το κτίριο Τερζάκη, το ενετικό κτίριο ,καθώς και τον Μητροπολιτικό Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου , το Μπούρτζι, για να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών και να συντονίσει, μετά από σχετικές οδηγίες της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη, τις ενέργειες ώστε όλα τα έργα που έχει προγραμματίσει το Υπουργείο να βρουν τον «βηματισμό τους» μετά το μεγάλο διάστημα απραξίας που επέφερε η πανδημία.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Γ.Γ. ανέφερε πως το ΥΠΠΟΑ συνεχίζει με σεβασμό και ευθύνη να προστατεύει και να αναδεικνύει όλα τα μνημεία πολιτισμού σε κάθε σημείο της πατρίδας μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.