Πάνε για ομόφωνη εκλογή του Κυρίλλου, ξέρουν ήδη και τον επόμενο μητροπολίτη- Ο Πρόδρομος Ξενάκης στη θέση του γραμματέα

Όλα δείχνουν στην αυριανή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης «κλείδωσε» η εκλογή και το πρόσωπο που θα αναδειχθεί ο νέος μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας. Μάλιστα ο σημερινός πρωτοσύγγελος της χηρευουσας μητρόπολης, ο Κύριλλος Διαμαντάκης, να εκλεγεί –εκτός απροόπτου- και ομοφώνως. Καθώς στο πρόσωπό του συμφωνούν πλέον όλοι ή σχεδόν όλοι οι μητροπολίτες!

Φυσικά και σε αυτές τις περιπτώσεις το «εκτός απροόπτου» ισχύει απολύτως γιατί οι δεσπότες εκτός από το…Θεό δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα!Και σωστά γιατί δεν θα μπορούσε να λειτουργεί αλλιώς η εκκλησία…

Οι τελικές αποφάσεις, όπως έχει γράψει το cretalive, ελήθφησαν και στην προσύνοδο μετά το ετήσιο μνημόσυνο του Νεκταρίου. Σε κάθε περίπτωση πάντως και οι Άγιοι της Ιεραρχίας δεν έχουν και επιλογές να κάνουν καθώς ο Κύριλλος εμφανίζεται το απόλυτο φαβορί για μια θέση την οποία γνωρίζει όσο κανένας άλλος, έχει υπηρετήσει με σεμνότητα και ταπεινότητα. Είναι αγαπητός στην περιοχή της Μητροπόλεως και ταυτόχρονα χαίρει εκτιμήσεως στην ίδια τη Σύνοδο αφού τον έχει γραμματέα της!

Αλλά η αυριανή εκλογή του Κυρίλλου ταυτόχρονα «κλειδώνει» και την…επόμενη εκλογή! Ναι, γιατί ο πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης βάζει πλέον υποψηφιότητα να είναι εκείνος στην επόμενη μητρόπολη που θα χηρέψει…Ακούγεται παράξενο, αλλά μάλλον είναι δεδομένο καθώς ο Μεθόδιος Βερνιδάκης υπηρετεί με αυταπάρνηση την Εκκλησία και σύντομα θα επιβραβευθεί αυτό με τον επόμενο βαθμό τη ιεροσύνης.

Το σημειώνουμε διότι ακούστηκε ότι μπορεί να υπάρξει και εκλογή βοηθού Επισκόπου ή να δρομολογηθεί. Δεν θα συμβεί αυτό λένε πηγές της Εκκλησίας.

Αντιθέτως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προωθηθεί για γραμματέας της Συνόδου ο γενικός αρχιερατικός Επίτροπος, πατέρας Πρόδρομος Ξενάκης. Παρότι είχε ακουστεί και το όνομα Χανιώτη ιερωμένου αυτός θα είναι τελικά ο νέος γραμματέας της Συνόδου.

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.