ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Είναι συνειδητή επιλογή μου χρόνια τώρα να μην βγαίνω στις τηλεοράσεις, ακόμη και για τόσο σημαντική υπόθεση όπως αυτή, τονίζει ο έγκριτος ποινικολόγος Αναστάσιος Τριανταφύλλου στον Ανδρέα Καραγιάννη του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Δεν είναι δεσμευτική η λήξη της προθεσμίας των 4 μηνών για την προκαταρκτική έρευνα. Δεν γνωρίζουμε ακόμη κάτι για εξέλιξη της υπόθεσης, κατατέθηκε ένα πλήρες υπόμνημα, υπήρξαν σημαντικές καταθέσεις μαρτύρων.

Υπάρχουν τρία σενάρια τα οποία αναμένουμε:

1) Κακουργηματική ποινική δίωξη

2) Πλημμεληματική ποινική δίωξη

3) Αρχειοθέτηση της υπόθεσης του π Αντωνίου

Πιθανότερο σενάριο σύμφωνα με τον κο Τριανταφύλλου είναι το δεύτερο σενάριο της ασκήσεως Πλημμεληματικής ποινικής δίωξης κατά του πατρός Αντωνίου και αυτό με δεδομένο ότι οι μάρτυρες κατηγορίας άλλαξαν τις καταθέσεις τους, ενώ στην αρχή μίλησαν για μια θωπεία, εν συνεχεία ενίσχυσαν το κατηγορητήριο παρουσιάζοντας τον π Αντώνιο ως καθ έξιν εγκληματία.

Όπως αναφέρουν θεωρούν πως η δικαιοσύνη θα λάβει υπόψιν αυτή τη διαφοροποίηση αλλά και το πληρέστατο υπόμνημα και τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων και θα καταλήξουμε σε Πλημμεληματική ποινική δίωξη.

Άγνωστο πάντως, τονίζουν, πότε θα αναλάβει ανακριτής την υπόθεση και πόσο θα αργήσει ένα δικαστήριο μιας και εξετάζει αδικήματα του 2022 ενώ υπάρχουν δικογραφίες από το 2010.

Πιστεύουμε στην αθωότητα και στο χάρισμα του π Αντωνίου, άδικο να σπιλώνεται τόσους μήνες το όνομά του.

Ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με την προσωρινή διοίκηση της Κιβωτού μιας και λήγει τον Νοέμβριο και σε περίπτωση που δεν ασκηθεί ποινική δίωξη στον π Αντώνιο παύουν να συντρέχουν οι λόγοι περί εύρυθμης λειτουργίας της δομής βάσει των οποίων του πήραν τον οργανισμό που ο ίδιος δημιούργησε ενώ σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατή η προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.