Ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος 7 συνεργατών του ιερέα για το σκέλος που αφορά στις σωματικές κακοποιήσεις εντός των δομών της «Κιβωτού»

Το κατώφλι της ανακρίτριας φέρεται πως θα περάσει σήμερα το πρωί ο ιδρυτής της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» για να απολογηθεί για τα αδικήματα της κακουργηματικής κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται ότι ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος 7 συνεργατών του ιερέα για το σκέλος που αφορά στις σωματικές κακοποιήσεις εντός των δομών της «Κιβωτού» και αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή , της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή. Μάλιστα, το σκέλος που αφορά σε πλημμελήματα διαχωρίστηκε και εξετάζεται ξεχωριστά, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής με τις οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022.

Το οικονομικό σκέλος
Στο μεταξύ, σε παροχή εξηγήσεων για τρία κακουργήματα κλήθηκε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έπειτα από την έρευνα που διεξήγαγε ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Ο πατέρας Αντώνιος και η Σταματία Γεωργαντή κρίθηκαν από τον εισαγγελέα ύποπτοι τέλεσης κακουργηματικών πράξεων και θα ελεγχθούν για απιστία σε βάρος της οργάνωσης, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι το αδίκημα της απιστίας αφορά σε αναιτιολόγητες δαπάνες ύψους περίπου 190.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά την αγορά ακίνητου στην Πωγωνιανή, την ανακαίνισή του και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. Σημειώνεται, πως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο συμβόλαιο το ζευγάρι φέρεται να έδωσε τα χρήματα σε μετρητά.

Το αδίκημα της υπεξαίρεσης αφορά σε ποσό που ανέρχεται στα 467.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό αφορά τόσα στα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, αλλά και τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες. Ο κ. Σέβης που διεξήγαγε την έρευνα έδωσε την παραγγελία για τη λήψη εξηγήσεων στην Οικονομική Αστυνομία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.