Την παροιμία πως έγινε πολύς λόγος για το τίποτα χρησιμοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προκειμένου να χαρακτηρίζει τα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ώρες για τη στάση της Εκκλησίας της Κρήτης απέναντι στα προτεινόμενα μέτρα για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Μιλώντας την Τετάρτη 21 Απριλίου στην εκπομπή του MEGA, Live News, ανέφερε πως «η Εκκλησία Κρήτης, προ ημερών, μέσα στην ποιμαντική της αγωνία και ευθύνη σε ότι αφορά την Αγία και Μεγάλη εβδομάδα και τη συμμετοχή του λαού του Θεού που όλοι γνωρίζουμε το έντονο θρησκευτικό συναίσθημα της περιόδου αυτής της Μεγάλης Εβδομάδας και πόσο ο λαός μας θέλει να συμμετέχει και να ζει τα μεγάλα αυτά γεγονότα».

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως η Εκκλησία της Κρήτης κατέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις της στο υπουργείο Παιδείας καθώς η πολιτεία είναι εκείνη που θεσμοθετεί. «Δεν θεσμοθετεί η Εκκλησία, η Εκκλησία καταθέτει προτάσεις», υπογράμμισε.

«Εμείς είχαμε ζητήσει πριν γίνει η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, πριν από όλα αυτά δηλαδή, είχε ζητήσει η Εκκλησία Κρήτης η ώρα της Αναστάσεως να παραμείνει ως έχει. Οι προτάσεις και οι θέσεις της Εκκλησίας Κρήτης ήταν πριν γίνει αυτή η συζήτηση. Πρέπει να πούμε ότι η Εκκλησία της Κρήτης, όπως και γενικότερα η Εκκλησία στο σύνολό της έχει ανταποκριθεί σε απόλυτο βαθμό και με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα. Συνεπώς, είναι και λίγο άδικο από κάποιους που προσπαθούν να διυλίζουν τον κώνωπα», σημείωσε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.