Νέα δεδομένα φαίνεται να προκύπτουν στο χώρο της Εκκλησίας, αφού Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας και Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έβαλαν νερό στο κρασί τους και εξομάλυναν τις σχέσεις τους, οι οποίες ήταν σε τεντωμένο σχοινί για μεγάλο διάστημα.

Μητροπολίτης και Αρχιεπίσκοπος είχαν κηρύξει… Ιερό Πόλεμο στο παρελθόν, με φόντο τη διαφωνία τους για το Ουκρανικό, με τον Μακαριώτατο να εξαπολύει επίθεση στον Ησαΐα για τη μετάβασή του στην Πολωνία, χωρίς να τον ενημερώσει και τον Μητροπολίτη να του απαντά ότι η ενημέρωση γίνεται όπως πάντα στην τελευταία Ιερά Σύνοδο του έτους.

Τον περασμένο Ιούνη, ο Αρχιεπίσκοπος σε συνέντευξή του, χαρακτήρισε ως προτεστάντες τους Μητροπολίτες Ησαΐα και Κύκκου, για τη θέση που πήραν στο Ουκρανικό, με τον Κύκκου να του απαντά μέσω ανακοίνωσης, ότι ο Μακαριώτατος σπιλώνει ονόματα και παραποιεί γεγονότα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ησαΐας και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είχαν την περασμένη εβδομάδα συνάντηση, κατά την οποία συζήτησαν τα θέματα που διαφωνούσαν, ενώ ο Μακαριώτατος του έδωσε την ευλογία του για να επισκεφθεί το Φανάρι.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ταμασού, την Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022, ο Μητροπολίτης παρεπιδημών στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Πανιερώτατος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έτυχε θερμής υποδοχής υπό του Παναγιωτάτου και αντήλλαξαν απόψεις σε διάφορα θέματα. Ακόμη, ο Πανιερώτατος είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει και να ξεναγηθεί στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Ο Πανιερώτατος διαβεβαίωσε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για τον ειλικρινή σεβασμό και αγάπη που τρέφει τόσο ο ίδιος όσον και οι κληρικοί του για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για την έναρξη αποστολών προσκυνηματικών περιηγήσεων από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού προς την μαρτυρική Κωνσταντινούπολη, στις οποίες σε κάποιες από αυτές θα ηγείται και ο Πανιερώτατος.

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος και η συνοδεία του παρακάθισαν μετά του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Πατριαρχική τράπεζα και έγινε ανταλλαγή δώρων.

Τον Πανιερώτατο συνόδευαν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, ο Προϊστάμενος του Ησυχαστηρίου Οσίου Αββακούμ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου, οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Διονύσιος Κοπτίδης και Πορφύριος Ττόουλος, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως, πατήρ Ραφαήλ Μισιαούλης, και ο Πρόεδρος Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, κ. Ανδρέας Κιτρομηλίδης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.