ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Με εκκλησιαστική λαμπρότητα, ιερή κατάνυξη και με μεγάλη συμμετοχή πιστών τελέσθηκε το απόγευμα Τρίτης 14 Αυγούστου ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.

Εκατοντάδες προσκυνητές συνέρευσαν στο ιστορικό μοναστήρι, πολλοί από τους οποίους ανηφόρισαν με τα πόδια στο μοναστήρι για να συμμετάσχουν στον πανηγυρικό Εσπερινό της μεγαλύτερης Θεομητορικής εορτής του εκκλησιαστικού έτους και για να προσκυνήσουν την Κυρά Φανερωμένη.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και έλαβαν μέρος Κληρικοί της περιοχής.

Στο τέλος της ακολουθίας αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβ. Μητροπολίτoυ κ. Kυρίλλου προς το Ιερό Κλήρο, τους Οσιωτάτους Μοναχούς και τον ευσεβή και φιλόθεο λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιο Δερμιτζάκη. Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευλόγησε τους άρτους στο προαύλιο του Καθολικού της Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες στην πανήγυρη της ιστορικής Μονής και στους παριστάμενους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών χρόνια πολλά και ευλογημένα με τη σκέπη, την προστασία και τη βοήθεια της Κυρίας Φανερωμένης. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη για τον καθαρισμό του δρόμου αλλά και για τις υπηρεσίες του τομέα καθαριότητας καθ’ όλη την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου κ. Εμμαν. Παπαδάκη για την διάθεση ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια και ρύθμιση της κυκλοφορίας, τους Εθελοντές Διασώστες της Ε.ΔΙ.Κ. Ιεράπετρας και τον Πρόεδρό τους κ. Νικ. Παπαδάκη, που εθελοντικά συνέδραμαν όλες τις ημέρες στο έργο της τάξης, τους Πατέρες της Ιεράς Μονής και τους ιεροψάλτες που έψαλλαν στην πανήγυρη με επικεφαλής τον Δ/ντή της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Ιωάννη Αρώνη.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχε πλήθος πιστών κυρίως από τις περιοχές της Ιεράπετρας και του Μεραμβέλλου αλλά και πολλοί παρεπιδημούντες. Εκτός από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Ηλ. Νταραράς, ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμαν. Βρυγιωνάκης, ο Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Εμμαν. Γεωργαλάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας κ. Κων/νος Τζαγκαράκης, ο πρώην Βουλευτής κ. Ιωάννης Κουνενός κ.α.

Κοίμηση της Θεοτόκου: Πλήθος πιστών στην πανηγυρίζουσα Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας


Κοίμηση της Θεοτόκου: Πλήθος πιστών στην πανηγυρίζουσα Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.