ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Με κατάνυξη τίμησαν οι παραθεριστές της Κορομηλιάς την Παναγιά .

Το πρωί σήμανε η καμπάνα της Εκκλησιάς καλώντας τους Κορομηλιώτες στη Θεία λειτουργία που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Παχώμιος ,από την Ιερά Μονή Βαρλαάμ, σε ατμόσφαιρα πραγματικής κατάνυξης και την εικόνα της Κοίμησης στολισμένη με τριαντάφυλλα να δεσπόζει στο κέντρο του Ναού και την οποία ασπάστηκαν άπαντες .

Οι ωραίοι ύμνοι αποδιδόμενοι εξαίσια από τον χορό του ψαλτηρίου συναντούσαν , λες , τους ηδύλαλους ήχους των πουλιών και του σουσουριτό της φυλλωσιάς και των ελάτων στο κάθε ελαφρό αεράκι που φυσούσε .

Ακολούθως , το «Μετά φόβου» και η θεία κοινωνία και ύστερα το ύψωμα της Παναγιάς έξω , στα προπύλαια του ναού , με τον κόσμο ολόγυρα και τα βλέμματα καρφωμένα , λες , στην Παναγιά αποζητώντας ο καθένας νοερά μια παρηγοριά για όλα όσα βαραίνουν την ψυχή και διαλύουν την ύπαρξή του .

Το «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελατωθήσονται παντός αγαθού» , και πάλι έδωσε το νόημα που πρέπει να δίνουμε στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας .

Η απόλυση , οι ευχές της εκκλησίας και στη συνέχεια το μοίρασμα του αντιδώρου και οι ανταλλαγές ευχών των φιλέορτων που σιγά – σιγά ανηφόριζαν τον δρόμο .

Η γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέρεται τώρα στα σπίτια καθώς πρέπει να προετοιμαστεί το μεσημεριανό τραπέζι για να υποδεχθεί τους οικείους , αλλά και τους φιλοξενούμενους που κάθε σπίτι έχει αυτήν την μέρα .

Ένας ακόμα δεκαπενταύγουστος στην Κορομηλιά , βαίνει προς το τέλος αφήνοντας στον καθένα μια απόγευση χαρμολύπης και ψυχικής πληρότητας που έρχεται και συνταιριάζει με την τέρψη του στομαχιού .

Πολλά βλέμματα παρατηρήσαμε να ανταμώνουν , πολλές ευχές να δίνονται , μακάρι η Παναγιά να τα οικονόμησε και να βοήθησε να ανταμώσουν και οι κρυερές καρδιές μας !!!

από stagonnews

Κοίμηση της Θεοτόκου: Πλήθος πιστών στην Κορομηλιά


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.