ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ: Δέος και συγκίνηση στον Εσπερινό για την εορτή της Παναγίας μας στο εκκλησάκι Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρύνθου.

Με χαρά και συγκίνηση γιορτάζει η Αμάρυνθος την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε απόψε στο βυζαντινό ιστορικό εκκλησάκι Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παλαιοχώρα της Αμαρύνθου πάνω στον ιστορικό βράχο που πρόσφατα ανακαλύφθηκε ο Αρχαίος Ναός Αμαρυνθίας Αρτέμιδος και έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Ο π. Δημήτριος στο κήρυγμα του ομίλησε για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η σημασία της, υπογράμμισε δε με δεικτικό τρόπο, πως ο Θεός μας δεν είναι τιμωρός ούτε εκδικητικός όπως εσχάτως αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα (αναφερόμενος στον Καλαβρύτων Αμβρόσιο).

Εν συνεχεία, πληροφορούμενος τη χαρμόσυνη είδηση για το ότι αποφυλακίστηκαν οι Έλληνες στρατιωτικοί, με δάκρυα στα μάτια το ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα το οποίο ξέσπασε σε χειροκροτήματα μετά τη χαρμόσυνη αυτή είδηση για τους Έλληνες στρατιωτικούς μας που κρατούντο 5 μήνες στην Αδριανούπολη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και εν τέλει έπειτα από προτροπή του π. Δημήτριου εψάλη ο Εθνικός Ύμνος από όλους τους παριστάμενους.

Η Παναγία βοήθησε – Αποφυλακίζονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Το Ευαγγέλιο της Παναγίας

Ο Απόστολος, Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 – Κοίμηση της Θεοτόκου

Κοίμηση της Θεοτόκου - Έλληνες Στρατιωτικοί: Σείστηκε η Αμάρυνθος από τον Εθνικό Ύμνο

Παναγία

παναγια


παναγια


παναγια

κοιμηση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.14 (7 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.