Την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου προεξήρχε του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, που τελέστηκε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού στο χωρίο Φύσκα Κιλκίς.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο λέγοντας μεταξύ άλλων: “Ο Προφήτης Ηλίας ως πρότυπο εγκράτειας, ασκήσεως και συνεχούς προσευχής μας διδάσκει ότι η αλήθεια δεν μετριέται με πλειοψηφίες. Μπορεί ένας άνθρωπος να βρίσκεται απέναντι σε ολόκληρο τον κόσμο και όμως να είναι με το μέρος του Θεού. Η πίστη απαιτεί θάρρος, συνέπεια και καθαρή ζωή. Η Αγία Γραφή παρουσιάζει τον Προφήτη Ηλία ως άνθρωπο με απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό, με φλογερό ζήλο για την αλήθεια και με ταπείνωση“.

Πριν το τέλος της λατρευτικής συνάξεως, ο Σεβασμώτατος πρόχειρησε σε Πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Ιωαννίδη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.