Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς χοροστάτησε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Αυγούστου 2022 στον Παρακλητικό Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Διάκονό του π. Φιλόθεο Τζαμπαζάκη και πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Παν. Αρχιμ. π. Νικόλαο Ταλζίγιε και τον Εφημέριο π. Χριστοφόρο Μουγίγκο.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την σύντομη προσλαλιά του, αφού επαίνεσε το εκκλησίασμα για την ευλάβειά και την προσευχητική του συμμετοχή στην Παράκληση προς την Δέσποινα του κόσμου, τους παρότρυνε να μην λησμονούν, μα ούτε και να παραθεωρούν την ευλογία που εκζητούμε όλοι από την Παναγία μας, τη Χάρη και τη βοήθειά της.

Τουναντίον, τόνισε, να μιλούμε για το ιερό τΤης πρόσωπο και αναδεικνύοντας το ορθόδοξο φρόνημα και την ποιότητα του ήθους του Χριστιανού να προσευχόμαστε για την μεσιτεία Της, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, για να την έχουμε σταθερή και στέρεα στη ζωή μας.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι σε περιόδους δύσκολες, όπως αυτές που διερχόμαστε, έχουμε ανάγκη από την παρουσία του Θεού και από την μεσιτεία της Παναγίας, ευχόμενος ενόψη του “Πάσχα του Καλοκαιριού” να εμβαθύνουμε περισσότερο στον Ευαγγελικό Λόγο και να προσευχηθούμε με θέρμη και με όλη τη δύναμη της ψυχής μας προς την Υπέρμαχο Στρατηγό!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.