Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Ανάληψη του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ομώνυμος Ιερός Ναός Μυριόφυτου Κιλκίς, στον οποίο του Όρθρου χοροστάτησε και της λαμπρής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς της Αρχ. Περιφέρειας Πολυανής και τους Διακόνους.

Στο κήρυγμά του απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα ο Σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς, τόνισε μεταξύ των άλλων:

“Αγαπητοί μου αδελφοί, ο Κύριος μας πριν από το γεγονός της Αναλήψεώς Του απευθύνθηκε στους Αποστόλους λέγοντας ότι τους αποστέλει να πορευθούν σ’ όλο τον κόσμο και να κηρύξουν το Ευαγγέλιο Του. Γίνονται λοιπόν οι μαθητές Απόστολοι και πορεύονται σε όλη την κτίση ώστε να μεταφέρουν την εμπειρία και το βίωμα του Κυρίου μας σε όλη την οικουμένη.

Επίσης, ο Κύριος μας τους είπε: “Αυτός ο οποίος θα πιστέψει και θα βαπτιστεί θα σωθεί ενώ αυτός ο οποίος θα απιστήσει θα κατακριθεί”. Από τη στιγμή των λόγων αυτών του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όλοι κρινόμαστε ανάλογα με την πίστη των λόγων και των πράξεων μας, ώστε ως βαπτισμένα μέλη της Εκκλησίας να ζητήσουμε και να εργαστούμε φιλοπονα για τη σωτηρία μας.

Ο Κύριος μας πριν την Ανάληψη ευλόγησε τους μαθητές Του και η ευλογία αυτή, αδελφοί μου, ενισχύει το κήρυγμα του Ευαγγελίου, την πίστη μας και την αγωνιστική μας διάθεση για τη σωτηρία μας. Σας καλώ να εργαστείτε και να εργαστούμε όλοι μέσα σε αυτούς τους πνευματικούς άξονες ώστε να διατηρήσουμε την ευλογία του αναληφθέντος Χριστού και να ζητήσουμε από Αυτόν τη σωτηρία μας…”.

Στο τέλος, επαίνεσε τον Εφημέριο του Ναού π. Τρύφωνα Λουκά, άμισθο Ιερέα, για τους κόπους του και τον ζήλο του στην Ενορία καθώς και για την καλή προετοιμασία της πανηγύρεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.