Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα των Αγιασμών στα σχολικά συγκροτήματα, τέλεσε τον Αγιασμό στο 11ο Δημοτικό Σχολείο, στο 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο στην πόλη της Κέρκυρας.

Ευχήθηκε στους δασκάλους και τους καθηγητές, πέρα από τις ευχές για την καλή χρονιά, να κρατήσουν ψηλά τη σημαία των ελληνοχριστιανικών αξιών και ηθών σε μια εποχή που οι πάντες καπηλεύονται και την παιδεία και την πίστη των χριστιανών αλλά και την πατρίδα μας.

Εάν δεν επιστρέψουμε στην παράδοση των ελληνοχριστιανικών ηθών και ιδεωδών, τότε το οικοδόμημα απειλείται από κατάρρευση, που ήδη έχει αρχίσει προ αρκετών ετών.

Η αντίσταση θα φέρει την ανάκαμψη. Στο τέλος ο Μητροπολίτης περιήλθε τις αίθουσες των παιδιών, ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και αγίασε τα παιδιά του δημοτικού.

Στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο, στις αντιπροσωπείες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, παρουσία της κ. Δημάρχου και του Διευθυντή Β/θμιας εκπαίδευσης, ο Μητροπολίτης υπενθύμισε στους μαθητές το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη του και στα πολλαπλά εμπόδια τα οποία συνάντησε.

Ένα εξ αυτών ήταν και οι Σειρήνες με την γλυκιά και μαγευτική φωνή τους, αλλά αντιστάθηκε με την βοήθεια των συντρόφων του και κατόρθωσε να φτάσει στην Ιθάκη του.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε για το ταξίδι της ζωής των νέων μαθητών ότι τέτοιες Σειρήνες υπάρχουν πολλές στη ζωή τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την αποδομήσουν.

Το στήριγμα των νέων, όπως και κάθε Έλληνα, είναι η ιστορία και η πίστη μας. Όταν αποδομηθούν όμως αυτές οι αξίες, μαζί με την παράδοσή μας, που είναι ελπίδα και δύναμη, θα αποδομηθεία και η αξία της πατρίδας μας και θα κινδυνεύσουμε να μείνουμε ανέστιοι και απάτριδες.

«Γι΄ αυτό λοιπόν καλά μου παιδιά να αγωνιστείτε, όπως όλοι μας, για να φτάσετε στην Ιθάκη σας», έκλεισε την προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.