ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΕΑ: Αναβολή για τον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 6 Ιουνίου 2022, έλαβε η εκδίκαση της έφεσης του Μητροπολίτη Κερκύρας που αφορά στη παράβαση των μέτρων cpvod-19 την Κυριακή των Βαΐων του 2020. Την αναβολή ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη Γ. Κοντός το πρωί της Πέμπτης.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα είχε οριστεί η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας η υπόθεση της αυτεπάγγελτης μήνυσης κατά του Μητροπολίτη Νεκτάριου, με την κατηγορία της παραβίασης των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και υπεράριθμους πιστούς εντός του Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, την Κυριακή των Βαΐων του 2020.

Η πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου ήταν αθωωτική, ωστόσο η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν η ενοχή του Μητροπολίτη και η αναγνώριση ελαφρυντικών. Τότε, ο εισαγγελέας κ. Λαμπρίδης είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Την ίδια μέρα αναμένεται να εκδικαστεί και η ανάλογη υπόθεση που “βαραίνει” τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δ. Μεταλληνό και του τελετάρχη του κεντρικού Δήμου Φ. Σκούρτη με συνήγορο υπεράσπισης τον κ. Δεσεγγρίνη

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.