Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων. Επισυνάπτονται οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κορωνοϊού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΣΧΟΛΕΙΑ Παράταση του σχολικού έτους

Η υπουργός πάντως, ανέφερε και τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι, όταν ανοίξουν τα σχολεία, ώστε να μην υπάρξουν κενά στους μαθητές. Ενδέχεται «να επεκτείνουμε ελαφρώς το σχολικό έτος, να επιβάλλουμε μικρότερης διάρκειας διδακτέας ώρας , να πάμε στα 35′ και να γίνει το μάθημα πιο εντατικό» υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.

Παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων – Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή

Όσον αφορά στο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η κ.Κεραμέως σημείωσε ότι μιλά καθημερινά με τον κ. Τσιόδρα για το θέμα των εκπαιδευτικών δομών. «Τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κ. Τσιόδρα είναι αισιόδοξα» είπε.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι «στόχος είναι να διεξαχθούν οι πανελλαδικές τον Ιούλιο», ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου και αναφέρθηκε και στη μείωση της ύλης, λέγοντας ότι «περιορίζεται σε αυτή που έχει διδαχθεί στη φυσική τάξη.

Αφουγκραστήκαμε τη μεγάλη αγωνία και αναστάτωση όλων των υποψηφίων μαθητών».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.