Τη μετατροπή της κατηγορίας που τον βαρύνει, από ανθρωποκτονία με πρόθεση, σε ανθρωποκτονία από αμέλεια με μειωμένο καταλογισμό, επιχείρησε χθες (08-04-2021) ο μητροκτόνος της Κεφαλονιάς, το αίτημα του οποίου εξετάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών.

Ο 23χρονος έχοντας εκτίσει μέχρι σήμερα συνολικά 3,5 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές Ναυπλίου, επιχείρησε να αλλάξει την κατηγορία, γιατί όπως είπε ο συνήγορός του, «το έχει βάρος στην ψυχή του». Ωστόσο, το αίτημά του, που θα οδηγούσε σε ταχύτερη αποφυλάκιση, απορρίφθηκε από το δικαστήριο, με πρόταση και του εισαγγελέα, καθώς το έγκλημα που διέπραξε ο νεαρός είναι εξαιρετικής βιαιότητας με καταστροφικές συνέπειες, ενώ ο μέχρι σήμερα χρόνος εγκλεισμού του, δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανός για τον σωφρονισμό του.

Ο νεαρός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα τον Μάρτιο του 2019, σε 18 χρόνια κάθειρξη για την δολοφονία της μητέρας του και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός φοιτητή, που διέμενε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της οικογένειάς του, στο ίδιο σπίτι.

Το χρονικό του εγκλήματος
Επιστρέφοντας τη νύχτα της 16ης Φεβρουαρίου 2018 στο σπίτι του, μετά από έξοδο και κατανάλωση αλκοόλ με φίλους του, εισέβαλε με καραμπίνα και πυροβολώντας στο δωμάτιο του φοιτητή, ο οποίος γλίτωσε την τελευταία στιγμή, καθώς τράπηκε σε φυγή πηδώντας από το μπαλκόνι.

Ο πατέρας του 23χρονου, βγαίνοντας έντρομος από το υπνοδωμάτιό του, προσπάθησε να τον αφοπλίσει, όμως, ο γιος του θολωμένος από το αλκοόλ, πυροβόλησε με την καραμπίνα εναντίον της μητέρας του στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τη βαριά, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να καταλήξει αργότερα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το flamis.gr, ο νεαρός δεν παρουσιάστηκε χθες στο δικαστήριο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Ομως, κατέθεσαν υπέρ του, τα αδέλφια της νεκρής μητέρας του, συγγενείς και ο ιερέας του χωριού. Ολοι τους έχουν πειστεί ότι ο θάνατος της μητέρας του 23χρονου, οφειλόταν στην «κακιά στιγμή» και ζήτησαν από το δικαστήριο να τον αφήσει ελεύθερο, καθώς η υγεία του πατέρα του έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα και τον χρειάζεται κοντά του, για να τον συντηρεί.

Να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο παρουσιάστηκε αυτοβούλως και κατέθεσε, εκπαιδευτικός των φυλακών Ναυπλίου, όπου ο νεαρός εκτίει τη βαριά ποινή του. Βρισκόταν εκεί για άλλη υπόθεση, αλλά, είδε τυχαία το όνομά του στο πινάκιο του ακροατηρίου και θέλησε να τον βοηθήσει. «Είναι μια αγγελική φυσιογνωμία» είπε στο δικαστήριο. «Είναι τραγικό και ατυχές αυτό που συνέβη στον ίδιο και την οικογένειά του» κατέθεσε η εκπαιδευτικός.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.