ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Με την υπερπτήση πάνω από τον χώρο, της ακροβατικής ομάδας SOLOTURK της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ολοκληρώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι η στρατιωτική παρέλαση για τη μαύρη επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Λευκωσία, τον χαιρετισμό της οποίας δέχθηκαν ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ και ο Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, πριν την παρέλαση προηγήθηκαν παραδοσιακοί χοροί και συναυλία από την ορχήστρα των Μεεχτεράν με οθωμανικές στολές.

Την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος «επισήμων». Από τους πρώην ηγέτες της τ/κ κοινότητας παρευρέθηκε μόνο ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Απούσιαζαν ο Μουσταφά Ακιντζί και ο Ντερβίς Έρογλου.

Η ακροβατική ομάδα των τουρκικών πολεμικών θα περάσει και στις 3 το απόγευμα πάνω από την κατεχόμενη Κερύνεια.

Στο λιμάνι της Κερύνειας και στο λιμάνι της Αμμοχώστου βρίσκονται δύο φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, ανοικτές για το κοινό. Στα κατεχόμενα βρίσκεται και ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.

Συγχαρητήρια Οργανισμού Τουρκικών Κρατών για την επέτειο του ψευδοκράτους
Τα ειλικρινή συγχαρητήρια του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών για την επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους «μέλος μας, παρατηρητής, που εντάχθηκε στον Οργανισμό κατά τη διάρκεια της ιστορικής μας Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη Σαμαρκάνδη την περασμένη εβδομάδα», εκφράζει σε γραπτή του δήλωση ο γγ του ΟΤΚ, Kubamgbek Omuraliyev.

Στο ίδιο μήνυμα, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναμεταδίδεται από τ/κ ΜΜΕ, προστίθεται ότι στη Σύνοδο στη Σαμαρκάνδη, ανακηρύχθηκε το 2023 έτος ανόδου του τουρκικού πολιτισμού. «Ως Οργανισμός, θα ήθελα να τονίσω ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τα κράτη μέλη και τα κράτη παρατηρητές μας για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη τόσο στην περιοχή μας όσο και παγκοσμίως το 2023, κάτι που έχει νόημα για τον τουρκικό κόσμο», αναφέρει, επίσης.

Με την ευκαιρία αυτή, προσθέτει ο γγ του ΟΤΚ, «εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της τδβκ και τον αδελφό λαό της και εύχομαι ένα μέλλον ευημερίας σε ολόκληρο τον τουρκικό κόσμο».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.