Πενήντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ η οποία έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως το 1968.

Ο Σεβασμιώτατος σε ένδειξη ευχαριστίας προς τον Τριαδικό Θεό και εν όψει της επετείου ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Κύμη. Συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Σταμπέλος εφημέριος του ιερού ναού και ο Διάκονος π. Στυλιανός Πεταχτής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ προσφώνησε καταλλήλως εξ ονόματος κλήρου και λαού ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Πόγκας εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες προς το πρόσωπο του Ποιμενάρχου στο πηδάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως και για την πολυετή καρποφόρο και ποιμαντική μέριμνα του Επισκόπου προς όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην επέτειος χειροτονίας του. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους ιερείς και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας για την τιμητική συμπροσευχητική παρουσία τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.