Ύστερα από δύο χρόνια που σχεδόν όλα ήσαν νεκρά λόγω κορωνοϊού, εφέτος τα πράγματα στην Εκκλησία του Καναδά άλλαξαν.

Σε πολλά μέρη του Καναδά την ημέρα της 25ης Μαρτίου υψώθηκε η γαλανόλευκη στα Δημαρχεία και στις Βουλές των Επαρχιών και στη Βουλή του Καναδά.

Παντού έγιναν Θ. Λειτουργίες και Δοξολογίες για την 25η Μαρτίου. Μεγαλειώδεις ήσαν οι παρελάσεις στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες.

Στην παρέλαση του Μόντρεαλ, στην πρώτη γραμμή ήταν ο πρωθυπουργός του Καναδά κ. Justine Trudeau, η υπουργός Εξωτερικών κα Melanie Joly, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ κ. Ανδρέας Κριλής, η εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κα Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος, ο Επίσκοπος Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβος και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Στην παρέλαση του Τορόντο στην πρώτη γραμμή παρήλασαν, η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο κα Παρασκευή Σκουτάκη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης, ο Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας, η βουλευτής της Επαρχιακής Κυβέρνησης κα Έφη Τριανταφυλλοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μαντάς και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Παρά το τσουχτερό ψύχος όλοι παρήλασαν με πολλή υπερηφάνεια και ενθουσιασμό. Συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους τους οργανωτές, αλλά και τους μετασχόντες.

Οι Φιλόπτωχες Αδελφότητες Καναδά κάθε χρόνο έχουν πνευματικές συνάξεις τα Σάββατα της Μ. Σαρακοστής. Για τα δύο τελευταία χρόνια δεν έγιναν αυτές οι πνευματικές συνάξεις. Εφέτος άρχισαν πάλι.

Ήδη έγιναν πνευματικές συνάξεις Φιλοπτώχου στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ με μεγάλη συμμετοχή. Το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει πνευματική σύναξη των τεσσάρων Κοινοτήτων, London, Windsor, Sarnia και Chatham, στο Chatham.

To πρόγραμμα των πνευματικών συνάξεων έχει ως εξής: Ώρα 9:00-10:15 π.μ. Θ. Λειτουργία, την οποία τελεί μόνος του ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και κοινωνούν όλες οι αδελφές-μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Ώρα 10:15-11:00 μ.μ. πρόγευμα για όλους. Ώρα 11:00 π.μ. -12.00 μεσημέρι, ομιλία Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου με θέμα «Εγώ έμαθον εν οίς είμι αυτάρκης είναι» (Φιλιπ. 4,11), το οποίο είναι το σύνθημα της εκκλησιαστικής χρονιάς. Ώρα 12:00-1:00 μ.μ. γεύμα για όλους. Ώρα 1:00-2:00 μ.μ. ομιλία του ιερατ. προϊσταμένου στην Κοινότητα που γίνεται η πνευματική σύναξη με θέμα «Υπερηφάνεια έναντι ταπείνωσης».

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και σύνολη η οικογένεια των χριστιανών της Αρχιεπισκοπής Καναδά δοξολογούμε και ευχαριστούμε τον Πανάγαθο Θεό που σιγά-σιγά μας απαλλάσσει από τον κορωνοϊό.

Υποσχόμεθα όλοι εντονότερα να ζούμε την χριστιανική μας ζωή και ευχόμεθα σε όλους ευλογημένο, πνευματικό και ευφρόσυνο Πάσχα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.