Καλόν Παράδεισο να έχει ο άγιος Γέροντας! Κοσμημένος με τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος! Ήταν ένας από τους τέσσερις αγίους Γέροντες που επισκεπτόταν ο μακαριστός Αντώνιος Σιατίστης, μεταξύ των οποίων και τον άγιο Πατέρα μας Ιωάννη Καλαΐδη! Γνωρίζω ότι αποκάλυπτε τα αμαρτήματα στην εξομολόγηση, με θαυμαστό τρόπο, για να βοηθήσει όταν έπρεπε τους εξομολογούμενους! Να έχουμε την τίμια ευχή του! Μιλτιάδης Τσεσμετσης

“Π. Αριστείδης ο άνθρωπος που έβλεπε τον Θεό”

Ο μακαριστός άγιος επίσκοπος Αντώνιος Σιατίστης συνέλεγε την πνευματική γύρη, ανακαλύπτοντας ιερείς που αγωνίζονταν τον καλό αγώνα προς την σωτηρία και την αγιότητα!

Επισκεπτόταν τέσσερις θεοφόρους πατέρες και είχε πνευματική επικοινωνία μαζί τους! Οι τρεις Άγιοι πατέρες ήταν ο π. Αμβρόσιος Λάζαρης στην Ιερά Μονή Δαδίου, ο π. Παναγιώτης στα Βραγγιανά των Αγράφων και ο π. Ιωάννης Καλαΐδης στις Σέρρες! Ο τέταρτος ήταν εκείνος που ήταν μαζί μας εν ζωή μέχρι σήμερα, ταπεινός και πλήρης χαρισμάτων, ένας Άγιος ανάμεσα μας, ο π. Αριστείδης Παπαδόπουλος από τη Μικρόπολη Δράμας.

Ευλαβέστατη Γερόντισσα Ιεράς Μονής της Μακεδονίας μας έλεγε προ καιρού πως τον π. Αριστείδη η Παναγιά τον κράτησε στη ζωή αλλά 10 χρόνια για να στηρίξει τα πνευματικά του παιδιά.

Ο π. Αριστείδης είχε Πνευματικό Πατέρα τον π. Κωνσταντίνο Σακαρίδη, με τον οποίο συνδέονταν με αληθινή πνευματική αγάπη και επικοινωνούσαν με πνευματικό τρόπο τα θα τελευταία χρόνια.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Θεός εκπλήρωσε την επιθυμία μου να τον επισκεφτώ μαζί με τον αγαπημένο μου γιατρό τον κ. Χαράλαμπο ο οποίος πολλές φορές μου μίλησε για τα ουράνια χαρίσματα του πατρός Αριστείδη, να λάβουμε την ευχή του αλλά και σημαντικές απαντήσεις σε θέματα που μας απασχολούσαν, αλλά και να του μεταφέρουμε τις ευχές του Πνευματικού του Πατρός Κωνσταντίνου! Θυμάμαι πόσο χάρηκε και σκιρτησε η καρδιά του σαν μικρού παιδιού, ακούγοντας το όνομα και τις ευχές του Πνευματικού του Πατέρα.

Συζητώντας μαζί του και απαντώντας στις ερωτήσεις μας, ο Άγιος αυτός άνθρωπος κοιτώντας μας στα μάτια μας είπε: “Ο Θεός παιδιά μου μας βλέπει και τον βλέπουμε”!!!

Μείναμε τότε εκστασιασμένοι να κοιτούμε τον άνθρωπο που αξιώθηκε να βλέπει τον Θεό και να αισθάνεται αισθητά την παρουσία Του στη ζωή του.

Την ευχή σου Άγιε Πατέρα Αριστείδη!

Πανηγύρι γίνεται σήμερα Σάββατο των Ψυχών, στον ουρανό! Οι Άγγελοι, οι Αρχάγγελοι και οι Άγιοι αγάλλονται υποδεχόμενοι τον π. Αριστείδη της Δράμας, έναν από τους τελευταίους Αγίους της Εκκλησίας μας και του Γένους μας! Δοξάζουμε τον Θεό που μας αξιώσει το καλοκαίρι που μας πέρασε να λάβουμε την ευχή του!!!
Άγιε Πατέρα Αριστείδη πρέσβευε στο θρόνο του Θεού για τα παιδιά σου και για την αγαπημένη σου Ελλάδα!

Την ευχή σου για όλο τον κόσμο Άγιε πατέρα μας!

Γράφει το πνευματικό του παιδί η Georgia Papadopoulou :

Στην γειτονιά των Αγγέλων, πλέον, ο αγαπημένος μας σε όλους παπα-Αριστείδης από την Μικρόπολη…..ή αλλιώς ο παππούλης όπως τον ήξερε όλος ο κόσμος.

Λίγο μετά τις 04.00 π.μ. τα ξημερώματα, ο κατά κόσμον Ιερέας Αριστείδης Παπαδόπουλος, σε ηλικία 93 χρόνων, άφησε τα εγκόσμια για να καταταχτεί εκεί όπου ήταν η φυσική του θέση, στον Παράδεισο.

Ένας άνθρωπος ο οποίος, σε όλη την διάρκεια της ζωής του, έγινε φάρος για πολλούς ανθρώπους ώστε να αλλάξουν τρόπο ζωής και να μπουν στον δρόμο του Θεού, πλέον δεν θα είναι ανάμεσα μας….

Ωστόσο η ισχυρή και επουράνια παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του, ακόμα και από σήμερα το πρωί κάνουν την Μικρόπολη (και θα το καταλάβουμε όλοι αργότερα) μέρος ιερό….
μέρος το οποίο θα ακούγεται ακόμη περισσότερο ….

Θαύματα έκανε αρκετά, τα οποία δεν άφηνε μέχρι και τώρα να ακουστούν και σίγουρα θα προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης στο άκουσμα τους ,τον επόμενο καιρό, κάμοντας την απώλεια ακόμα μεγαλύτερη.

Αρκετοί, αμέτρητοι άνθρωποι κατέφθαναν στην Μικρόπολη όλα αυτά τα χρόνια, από κάθε γωνιά της χώρας, για να πάρουν την ευλογία του, για να πούνε το βάσανο τους, την αμαρτία τους, να ξαλαφρωσουν την ψυχούλα τους και αυτός ήταν εκεί, τους περίμενε με τις ώρες.

Πολλές φορές αυστηρός, μα πάντα όποια κουβέντα και να έβγαινε ήταν για το καλό όλων μας.

Το χριστιανικό του έργο τεράστιο.

Επί των ημερών του χτίστηκαν αρκετά εξωκλήσια, λειτούργησε το κατηχητικό, η χριστιανική Εστία που έκτισε με τα χεράκια του και μέχρι τελευταία φρόντιζε, έστω και ανήμπορος σωματικά, να δέχεται κόσμο.

Και σήμερα καθόλου τυχαία, Ψυχοσάββατο κ ημέρα της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, φρόντισε να ντύσει με μεγαλύτερη λαμπρότητα την ημέρα ταύτη ώστε να θυμόμαστε άπαντες ποια ημέρα ανέβηκε στην αγκαλιά του Επουράνιου Πατέρα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Κυριακή της Απόκρεω, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Με το καλό στον παράδεισο παππούλη, πολυαγαπημένε και σεβάσμιε πατέρα μας, μέσα στην αγκαλιά της φιλεύσπλαχνης μάνας μας, της Παναγίας.

Σπύρος Πελέχρας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)
  1. Ειρηνη 3 χρόνια πριν

    Αιώνια του η μνήμη!!! Καλό παράδεισο!!

    ΑπάντησηΆκυρο
  2. Γιώργος 3 χρόνια πριν

    Μια επισήμανση : Εκεί που αναφέρετε « Γράφει το πνευματικό του παιδί η Georgia Papadopoulou» είναι ο Σπύρος Πελεχρας από την Πυρσουπολη Προσοτσανης που έχει γράψει το εν λόγω κείμενο .

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.