Γράφει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος - Η Εκκλησία μας εορτάζει την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Με τον τρόπο αυτό στοχεύει να μας επιστήσει την προσοχή σε ένα σημείο πολύ βασικό για τη ζωή μας. Ήτοι: Η αμαρτία και τα πάθη της ψυχής παραμορφώνουν τον άνθρωπο! Διά της υποταγής μας στο νόμο της αμαρτίας χάνουμε την αγγελική μορφή, που μας έδωσε ο Δημιουργός Θεός, και αποκτάμε μια αγριωπή, μια διαβολική μορφή!

Όταν όμως ο άνθρωπος επιστρέψει στο δρόμο του Θεού, όταν επανέλθει στους κόλπους της Εκκλησίας, όταν αρχίσει να αγωνίζεται τον καλόν αγώνα της αρετής, όταν εξομολογείται, όταν εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή, όταν μεταλαμβάνει των Αχράντων Μυστηρίων, όταν μελετά το λόγο του Θεού, δηλ την Καινή Διαθήκη, τους βίους των Αγίων, πνευματικά βιβλία κλπ., τότε αλλάζει ο τρόπος της ζωής του.

Ο Χριστός επανέρχεται και στήνει και πάλι το θρόνο Του στην καρδιά μας, οπότε αλλάζουν όλα: ήτοι και η καθημερινή συμπεριφορά μας, και η μορφή μας!

Ο Χριστός μας μεταμορφώνει!

______Απόδειξις: Όταν ένας αγιασμένος άνθρωπος εμφανίζεται σε μια ομάδα ανθρώπων, τότε όλοι τον θαυμάζουν! Και κάποιος οπωσδήποτε θα ομολογήσει: «Αδέλφια μου, αυτός δεν είναι άνθρωπος! Αυτός είναι άγγελος! Έχει αγγελική μορφή!»

_______Αντιθέτως, όταν ένας άνθρωπος κυριαρχηθεί από τα πάθη της αμαρτίας, τότε παραδίδεται ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στον Διάβολο! Τότε αλλάζει όχι μόνον η συμπεριφορά του, αλλά και η μορφή του! Τότε στις παρέες μας λέμε: «Παιδί μου αυτός δεν είναι άνθρωπος. Είναι Διάβολος! Και η μορφή του είναι δαιμονική!».

________Στην εποχή μας, λοιπόν, ο άνθρωπος όλο και πιο πολύ απομακρύνεται από τον Χριστό! Και τότε ο χωρίς τον Χριστό στην καρδιά του άνθρωπος είναι ικανός για όλα! Ο Λέχ Βαλέσα της Πολωνίας είπε κάποτε μια σοφή κουβέντα: «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!».

________Αυτό, δυστυχώς πλέον το ζούμε κάθε μέρα! Έτσι η κοινωνία μας μεταβάλλεται όλο και πιο πολύ σε μια ζούγκλα θηρίων, όπου ο ένας είναι έτοιμος να κατασπαράξει τον άλλον! Επαληθεύεται συνεχώς το ρητό των Λατίνων: «HOMO HOMINIS LUPUS ΕST», δηλ. «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ είναι ΛΥΚΟΣ»!

Αδέλφια μου και Παιδιά μου εν Χριστώ,

________Αυτά, λοιπόν, τα λόγια μας δεχθείτε τα ως εισαγωγή. Διότι είναι άκρως λυπηρά όσα θα σας πούμε και θα διαβάσετε παρακάτω. Θα σας παρουσιάσουμε συγκεκριμένα γεγονότα, διά των οποίων αποδεικνύεται περίτρανα, μια καθημερινώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, δηλ μια συνεχώς αυξανόμενη απομάκρυνση του σημερινού ανθρώπου από το δρόμο του Θεού! Πηγή μας θα είναι ο καθημερινός τύπος και τα ΜΜΕ!

______Θα διαπιστώσετε ευχερέστατα π.χ. ότι στο Δημόσιο Σχολείο ο Χριστός μας τώρα πια είναι ο Μεγάλος Εξόριστος! Ο άθεος Υπουργός της Αμορφωσιάς και της α-Παιδείας κ. Γαβρόγλου Τον έδιωξε πλέον! Οι Ιεράρχες-Μέλη της Επιτροπής Διαλόγου για το Μάθημα των Θρησκευτικών, δυστυχώς, είναι οι Μεγάλοι Συνένοχοι! Ο εκκλησιασμός των μαθητών καταργήθηκε! Η πρωϊνή προσευχή σε πολλά Σχολεία σταμάτησε! Μερικοί Εκπαιδευτικοί- άθεοι στη ζωή τους- προτιμούν να διδάσκουν «γιόγκα» στα μαθητούδια τους! Η κατάσταση είναι απελπιστική!

________Ο άθεος Υπουργός της Αμορφωσιάς κ. Γαβρόγλου, ο άνθρωπος-μάγκας με το πονηρό βλέμμα, όπως έγραψαν οι Εφημερίδες, θέλει να καταργήσει τις Πανελλήνιες Εισαγωγικές Εξετάσεις για τα Πανεπιστή-μια, με το επιχείρημα: «Ώστε να μπορούν χωρίς αγωνία οι τελειόφοιτοι του Λυκείου να πάνε το βράδυ του Σαββάτου σ΄ ένα μπάρ για ένα ποτό και για να μπορούν επίσης να ……… ερωτεύωνται»!!!!

_______Ο Χριστός, λοιπόν, κατά τις τελευταίες δεκαετίες είναι ο Μεγάλος Εξόριστος από την Ελληνική Κοινωνία κατά την τελευταία εικοσα-ετία! Σας ερωτώ: τι άλλο σημαίνει:

Η θέσπιση του Πολιτικού Γάμου;
Η κατάργηση της αναγραφής του Θρησκεύματος από την αστυνομική μας ταυτότητα;
Το Σύμφωνο Συμβιώσεως των Ομοφυλοφίλων;
Η υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια;
Οι παρελάσεις των Gay’s;
Η καθιέρωση του όρου «η Σύντροφός του»;
Η λέξη «Σύζυγος» γίνεται όλο και πιο σπάνια!
Το σκουλαρίκι στο αυτί Δημοτικών κλπ. πολιτικών προσώπων;

Το Bulling στα μικρά παιδάκια;
Η συνεχής προβολή της γύμνιας από τα κεντρικά Δελτία Ειδήσεων της Τηλεοράσεως;
Η εξάπλωση της εγκληματικότητος στην Κοινωνία;
Οι αυτοκτονίες δεκαπεντάχρονων μαθητών;

Η ακατάσχετη εξάπλωση της ανηθικότητος;

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ
Ο πατέρας ασχημονεί σεξουαλικά στην τετράχρονη κόρη του, απολαμβάνοντάς την σαρκικά!
Ο παππούς στη δεκάχρονη εγγονή του!
Ο Δάσκαλος σε μαθήτριές του!

_____ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΟΣ! Η κατάσταση έγινε ανυπόφορη! Ο άνθρωπος τώρα πια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αδελφός για τον συνάνθρωπό του!
________Κάποτε οι άνθρωποι είχαν το δόγμα: «Ο Θεός και ο Γείτονας!» Ο γείτονας ήταν η δύναμή μας!

_________Τώρα πια ισχύει αυτό, θα το επαναλάβω, πού έλεγαν οι αρχαίοι Λατίνοι, στο οποίο και παραπάνω αναφερθήκαμε, το «Homo hominis lupus est!», Ναί, ο άνθρωπος για τον συνανθρωπό του πολύ συχνά σήμερα αποδεικνύεται ΛΥΚΟΣ! Είναι ένα θηρίο έτοιμο να μας κατασπαράξει! (Σημείωση: Εμείς, δυστυχώς, αυτό το ζήσαμε πολύ πρόσφατα! Αδελφοί Αρχιερείς όρμησαν να μας κατασπαράξουν! Ας είναι καλά!)

_________Άρα η ανθρώπινη Κοινωνία, αφ΄ ότου απομα-κρύνθηκε από το δρόμο του Χριστού, μεταβάλλεται αργά μεν, πλην όμως με σταθερά βήματα, σε Ζούγκλα άγριων θηρίων, όπου ο ένας είναι έτοιμος να κατασπα-ράξει τον άλλο!

Προς απόδειξη των παραπάνω συλλογισμών μας στο σημερινό μας σημείωμα θα σας παρουσιάσουμε ένα εράνισμα από τέτοιες ειδήσεις. Ζητάμε την ανοχή σας! Να, λοιπόν, μερικά δείγματα της κοινωνικής σαπί-λας σήμερα:

23χρονος βίαζε ανήλικη με τη συγκατάβαση της μητέρας της.
Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας.
Σπείρα εξαπατούσε πολίτες υποσχόμενη να τους ρυθμίσει οφειλές.
56χρονος είχε κάνει το σπίτι του αποθήκη ναρκωτικών.
Απαγωγή 34χρονης από 5 αλλοδαπούς.
Άνδρας με δόλωμα ένα σκυλάκι προσέγγιζε ανήλικες και ασελγούσε εις βάρος τους.
Γυναίκες έστησαν “μαγαζί” για επί τόπου χρήση ναρκωτικών
74χρονος ασελγούσε σε 10χρονη.
15χρονος προανήγγειλε την αυτοκτονία του.

Αδελφοί μου,

Η καρδιά μου πονάει, πονάει πολύ, καθώς βλέπουμε την Ελλάδα των ευσεβών χριστιανών, που λάτρευαν τον Σωτήρα του κόσμου και Λυτρωτή των ψυχών μας Ιησούν Χριστό, τώρα πια να μετακινείται, δυστυχώς δε όχι μόνο με σταθερά, αλλά και με επιταχυνόμενα βήματα, προς την κυριαρχία του Διαβόλου!

Η Ελλάδα μας τώρα πια δαιμονοκρατεῖται!

Ας προσευχώμεθα, λοιπόν, Αδελφοί μου, προς τον Θεόν της αγάπης και του ελέους, να μας προστατεύει και να μας επαναφέρει στην οδό της μετανοίας, στην πατρική Του αγκάλη! Μας προσκαλεῖ «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν…..»!

Αίγιο, 7 Αυγούστου 2018
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.