Ένα τεράστιο βήμα, σε ένα σημαντικό ζήτημα, που ταλάνιζε τον τομέα της παιδείας για σχεδόν μία δεκαετία, γίνεται το μεσημέρι. Εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΠΑΣΥΔΥ και Υπουργείο Οικονομικών, υπογράφουν συμφωνία για το συνταξιοδοτικό.

Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια και αλλαγή δύο υπουργών, οι δύο πλευρές κατάφεραν να καταλήξουν σε μία κοινή συμφωνία, που να τις ικανοποιεί κι έτσι, στη 1:00 το μεσημέρι αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές, δίνοντας ένα τέλος στο σημαντικό αυτό ζήτημα, που τους ταλαιπωρούσε.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, η Κυβέρνηση καλείται να παρουσιάσει νομοσχέδιο και να το καταθέσει στην νέα βουλή, που θα συσταθεί μετά τις εκλογές. Στη συνέχεια αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια. Ο κ. Χαραλάμπους εξήγησε πως από τη στιγμή που το νομοσχέδιο είναι συμφωνημένο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και την ΠΑΣΥΔΥ, είθισται ότι θα ψηφιστεί από τους βουλευτές.

Με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, εντάσσονται στο συνταξιοδοτικό σχέδιο όσοι εκπαιδευτικοί μονιμοποιήθηκαν, μετά την 1η Οκτωβρίου 2011.

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Τέλος του μήνα αναμένεται να πληρωθούν δικαιούχοι προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου.
Τέλος του μήνα αναμένεται να πληρωθούν δικαιούχοι προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου. Συγκεκριμένα, θα καταβληθούν οχτώ παροχές ανάμεσά τους, το επίδομα παιδιού, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα στέγασης.

Ποια επιδόματα θα πληρωθούν
Οι καταβολές των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ θα γίνουν στις 31 Μαΐου. Σε αυτή την ημερομηνία θα καταβληθούν:
Επίδομα παιδιού
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Επίδομα Στέγασης
Επίδομα γέννησης
Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
Στεγαστική Συνδρομή
Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
Σύνταξη Υπερηλίκων
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
Η πληρωμή μηνός Μαΐου 2021 αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Απριλίου 2021 και έχει εγκριθεί.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.