Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο υποδέχθηκε στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Πρόκειται για μια ιστορική επίσκεψη, καθώς είναι η πρώτη φορά που Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Πατριάρχη συνοδεύουν στην επίσκεψη του οι Μητροπολίτες Γουινέας Γεώργιος και Μέμφιδος Νικόδημος, καθώς και ο υποδιάκονος Μωυσής Kariuki Maina.

Στην υποδοχή, εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, βρέθηκε ο Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Άλεξ Καρούτσος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Περιφέρειας και πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Ηλίας Λίλλης, και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Νιού Τζέρσει, Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Οικονομίδης.

Παρόντες ήταν επίσης και παιδιά από το προπαρασκευαστικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου και από τον Σύλλογο Κρητών Μίνωας Αστόριας, που προσήλθαν με λουλούδια και ευχές για τον Πατριάρχη, ντυμένα με τις παραδοσιακές ενδυμασίες της πατρίδας του κ. Θεοδώρου, Κρήτης.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας καλωσόρισαν επίσης ο Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης και Θεόδωρος Μποζονέλης του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα.

Αυτή την εβδομάδα εξάλλου, ο Πατριάρχης Θεόδωρος θα λάβει το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας, στην ετήσια τελετή του Τάγματος, στις 8 Δεκεμβρίου.

Σήμερα ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Νέας Υόρκης, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την τέλεση δοξολογίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα παραμείνει στις ΗΠΑ μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, και θα συναντηθεί με τοπικούς θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες, ενώ θα επισκεφθεί σειρά ελληνο-ορθοδοξων κοινοτήτων τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στην Ουάσιγκτον.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.