Δυστυχώς, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη χειρότερα.

Εν ολίγοις:
1. Η προσπάθεια, μέσω του δικηγόρου μου, για να δώσει λύσει το ΥΠΑΙΘ στην υπόθεσή μου, αφού η ΔΔΕ Α΄ Αθήνας δεν μπήκε στον κόπο να κοιτάξει ούτε το 11/σέλιδο υπόμνημα που της καταθέσαμε, κατέληξε στην απάντηση ότι το ΥΠΑΙΘ είναι αναρμόδιο!

2. Εννοείται ότι εγώ θέλω να συνταξιοδοτηθώ, έχουν περάσει δύο χρόνια, το Πειθαρχικό είναι άγνωστο πότε θα γίνει και εγώ εξακολουθώ να βρίσκομαι σε ομηρία. Επί πλέον υπάρχουν και προβλήματα υγείας, που επιδεινώνονται.

3. Το καλύτερο έμεινε για το τέλος. Φέτος οι απαλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών ανήλθαν σε 165, αφού και οι Ορθόδοξοι έχουν θέματα συνείδησης με το μάθημα. Οι ευκολία με την οποία δίνονται οι απαλλαγές για να μην υπάρχουν προβλήματα με τους γονείς και τους μαθητές είναι γνωστή. Έμεινα με 29 μαθητές που είχαν το θάρρος της ομολογίας αυτοί και οι γονείς τους, κάτι που τους τιμά ιδιαίτερα. Έγινε προσπάθεια να λυθεί το θέμα με τους αδέσποτους μαθητές την ώρα των Θρησκευτικών. Ήρθαν δύο Σύμβουλοι στο σχολείο, των Θεολόγων και Παιδαγωγικής ευθύνης, γι’ αυτό το θέμα. Αποτέλεσμα. Φταίει ο κακός Θεολόγος! Οι γονείς με τις νομιμοφανείς τους δηλώσεις στο απυρόβλητο όπως και η Δ/νση του Σχολείου. Προτάθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων στη ΔΔΕ Α΄ Αθήνας, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, να στείλει κάποιον εκπαιδευτικό για να τους απασχολεί την ώρα των Θρησκευτικών.

Η απάντηση ήλθε και ήταν η εξής:
Σύμπτυξη των τμημάτων των τριών τάξεων του Σχολείου, τέλη Νοεμβρίου, και ο Θεολόγος, εκτός του Πειθαρχικού που δεν του επιτρέπει να συνταξιοδοτηθεί, να πρέπει, με προβλήματα υγείας, 63 ετών, με δύο ανήλικα παιδιά, να τρέχει σε 4 σχολεία για να καλύψει το υποχρεωτικό ωράριο των 18 ωρών, έχοντας συν τοις άλλοις και 42 συντάξιμα χρόνια.
Το ότι βρίσκομαι σε απόγνωση είναι γεγονός. Ευτυχώς υπάρχει ενδιαφέρον και στήριξη από τον συνάδελφο Θεολόγο, που γνωρίζεις, από την ΣΤ΄ ΕΛΜΕ στην οποία ανήκω αλλά και από την ΟΛΜΕ. Δυστυχώς ζούμε στην εποχή της αυθαιρεσίας, του αυταρχισμού και της νομιμοφάνειας και μέχρι αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος, που με ταλανίζει, συναντούν τοίχο. Δεν ξέρω αν, όπως λέει κι ο δικηγόρος μου, μου την έχουν στημένη ή όχι.
Το θέμα είναι ότι συνεχίζω να τιμωρούμαι με κάθε τρόπο, επειδή δεν δέχτηκα να συμμορφωθώ με την παρανομία του ΥΠΑΙΘ, αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, ούτε να υιοθετήσω τον επιβεβλημένο ραγιαδισμό για να έχω την ησυχία μου.
Σε χαιρετώ,
Χαράλαμπος Καρούσος
Th.M. Θεολόγος – Μουσικός

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.