Ως «ένα βήμα προς τη διατήρηση της ζωής» χαρακτηρίζει η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων στις ΗΠΑ την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ακυρώσει το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση.

του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνέλευση, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι το Δικαστήριο δεν έκρινε παράνομες τις αμβλώσεις, αλλά απλώς έδωσε την ευχέρεια σε κάθε Πολιτεία να αποφασίζει, ενώ παράλληλα εκφράζει την σταθερή δέσμευση της να στέκεται στο πλευρό του κάθε ανθρώπου.

Επίσης, η Συνέλευση επαναλαμβάνει την θέση της σχετικά με το ζήτημα, όπως εκφράστηκε σε πρόσφατη ανακοίνωση της, δηλώνοντας ότι «κάθε ενέργεια τερματισμού της ζωής στη μήτρα – είτε με φάρμακα που προξενούν αποβολή ή ιατρικές επεμβάσεις ή καταστροφική συμπεριφορά – θεωρείται δολοφονία και εμπεριέχει κινδύνους με φριχτές πνευματικές συνέπειες για τους εμπλεκόμενους».

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Συνέλευσης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νύσσης κ. Γρηγόριος, μέσω της ίδιας ανακοίνωσης, δήλωσε σχετικά με το ζήτημα ότι «είναι καλό που η κυβέρνησή μας βλέπει την έλλειψη ηθικής στο ζήτημα της άμβλωσης. Τώρα, ας μην ξεχνάμε ότι είναι καθήκον μας ως Εκκλησία να φροντίζουμε όσους έχουν ανάγκη. Ως εκ τούτου, ενθαρρύνουμε τις ενορίες και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να επεκτείνουν τις υπηρεσίες και την εκπαίδευσή τους προκειμένου να ποιμάνουν τις ανύπαντρες μητέρες και τα ζευγάρια εν μέσω δύσκολων καταστάσεων».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.