ΙΩΑΝΝΙΝΑ-Σε προσκύνημα τέθηκε από το απόγευμα της Δευτέρας η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου η οποία μεταφέρθηκε από τη Μονή Βατοπαιδίου όπου φυλάσσεται στο Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου στα Γιάννινα. Προηγήθηκε το προσκύνημα στην Κοζάνη.

Το Ιερό Κειμήλιο στην ειδική θήκη μετέφερε ο Καθηγούμενος της Μονής Εφραίμ ο οποίος το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, παρουσία των μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλίνικου και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Κατά την άφιξη ανέμεναν στον Ιερό Ναό οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου με την υποδοχή να είναι ιδιαίτερη.

Η Τιμία Ζώνη ή Τίμια Ζώνη ή Αγία Ζώνη (της Θεοτόκου) είναι ένα πανίερο χριστιανικό προσκύνημα που βρίσκεται στη Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος εντός ασημένιας (μεταγενέστερης) θήκης, αποτελούμενης από τρία τεμάχια.

Κατά την ιερή παράδοση, την Αγία Ζώνη παρέδωσε η Παναγία στον Απόστολο Θωμά αμέσως μετά την κοίμησή Της και με την ανάληψή Της. Θεωρείται πλέον πανίερο προσκύνημα καθώς αποτελεί το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο της Παναγίας που έχει διασωθεί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.