Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, η ημερίδα που διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι.Α.Α. με θέμα: «Εισαγωγική εκπαίδευση των Iερέων στην ποιμαντική του γάμου και της οικογένειας».

Σκοπός της ημερίδας ήταν τόσο η ευαισθητοποίηση των ιερέων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια σήμερα όσο και η υποστήριξη τους ώστε να μπορούν αποτελεσματικά και δημιουργικά να ασκούν την ποιμαντική μέριμνα της οικογένειας

Στην ημερίδα, η οποία απευθυνόταν αποκλειστικά σε ιερείς και στην οποία συμμετείχαν ιερείς από διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδας, μίλησαν ο Αιδεσ. πρωτ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Εκπαιδευτικός – Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου & Οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι.Α.Α. – Συντονιστής προγράμματος Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας και η κα. Μαρία – Ολυμπία Ποντίκη, Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Νομικός, Σύμβουλος γάμου και οικογένειας, MSc Ποιμαντική ψυχολογία ΕΚΠΑ, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

Ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης ανέπτυξε το θέμα «Τι επιδιώκουμε με την ποιμαντική του γάμου και της οικογένειας;» και κατά την παρουσίασή του έδωσε
ιδιαίτερη έμφαση στις αλλαγές στη σύγχρονη οικογένεια, στο ρόλο του ποιμένα καθώς και στο σκοπό της ποιμαντικής του γάμου και της οικογένειας, η οποία χρειάζεται να επικεντρωθεί στην υποστήριξη των οικογενειακών σχέσεων και στην καλλιέργεια της θεολογίας του γάμου.

Η κα. Μαρία – Ολυμπία Ποντίκη ανέπτυξε το θέμα «Εισαγωγή στα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας» . Η ομιλήτρια ανέπτυξε έννοιες όπως είναι η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια και τα εμπόδια της, το χτίσιμο της αυτοεκτίμησης των παιδιών, η έννοια της προσκόλλησης κατά τη θεωρία του Bowlby, η επιδερμικότητα των διαπροσωπικών σχέσεων και η επιλογή του συντρόφου.

Τελειώνοντας η ημερίδα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να μοιραστούν σκέψεις, προβληματισμούς και εμπειρίες με τους ομιλητές. Επεσήμαναν μάλιστα τόσο την ανάγκη όσο και τη διάθεσή τους να υπάρχει συνέχεια σε τέτοιου είδους δράσεις.

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά αποτέλεσε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ο οποίος και τόνισε τη σημαντικότητα αυτής της προσπάθειας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.