Έκκληση προς τους πιστούς να μην τρέχουν πίσω από τους θαυματοποιούς και από όλους εκείνους που τους πλανούν και τους υπόσχονται ότι θα τους γιατρέψουν από τον πόνο και τις αρρώστιες έκανε ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου όπου ιερούργησε σήμερα το πρωί, φωτογραφίζοντας πάλι τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού και δείχνοντας ότι η εμμονή κάποιων Ιεραρχών είναι πλέον σε προχωρημένο στάδιο αρνούμενοι πεισματικά να δουν την πραγματικότητα και τη θέση τους σε αυτήν.

«Ο Χριστός σήμερα έρχεται και μας λέει μην αναζητείται διαρκώς δίπλα σας θαύματα. Μην ακολουθείτε όλους εκείνους που υπόσχονται ότι κάνουν θαύματα, γιατί το μεγαλύτερο θαύμα από όλα αυτά που ζητάτε είναι το ότι αποτελείται μέλη ενός σώματος, αυτό της εκκλησίας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας παίρνοντας αφορμή από τη σημερινή ευαγγελική περικοπή.

Όπως τόνισε μάλιστα, «τα θαύματα γίνονται επειδή εμείς πιστεύουμε και όχι επειδή τα δημιουργεί ένας θαυματοποιός. Αν έχουμε πίστη τότε μπορούμε να προσευχηθούμε στον άγιό μας και αυτός να ελεήσει όπως ξέρει και να μας χαρίσει την υγεία μας ή ό,τι άλλο του ζητήσουμε», σημείωσε ο ιεράρχης.

Θέλοντας να περιγράψει ποιο είναι το μεγαλύτερο θαύμα σε αυτόν εδώ τον κόσμο, ο κ. Αθηναγόρας επεσήμανε πως «είναι το μυστήριο της θείας λειτουργίας γιατί μας παίρνει από αυτή τη ζωή και μας μεταφέρει κάθε φορά που τελείται στο χώρο της βασιλείας του Θεού», υπογραμμίζοντας μάλιστα πως και ο Χριστός έκανε πολλά θαύματα, «για να μας δείξει ότι είναι θεάνθρωπος και με τα θαύματά του ήθελε να αποδείξει αυτή του τη θεότητα», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Να αναφερθεί, ότι πλήθος κόσμου προσήλθε από νωρίς στο ναό για να συμπροσευχηθεί και να εορτάσει τον άγιο Στυλιανό, ενώ ο προϊστάμενος του ναού π. Άγγελος Κανέλλος ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Ιλίου που λάμπρυνε με την αρχιερατική του παρουσία την πανήγυρη της ενορίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Ο πατέρας Δημήτριος, αυτό το χαρισματικό παπαδάκι, έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να επισκεφθούν τους Αγίους Ισιδώρους. Όσοι τον ακούσαμε και ανεβήκαμε στο Λυκαβηττό, κολλήσαμε Χριστό. Είναι ή δεν είναι θαύμα; Δεν είμαστε ούτε αφελείς, ούτε θρησκόληπτοι, απλά ενδυνάμωσε ο Ύψιστος την πίστη μας μέσα από ισχυρά βιώματα. Αυτά δεν είναι καραμελίτσες για να τα μοιράσουμε στους άλλους. Όποιος ρίξει την υπερηφάνεια και τον εγωισμό του, τα δέχεται ως δωρεές Κυρίου. Ας είναι δεδοξασμένο το Άγιο Όνομά του εις τους αιώνας των αιώνων, αμήν!