Η Ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου έχει αναχθεί από την πολιτεία σε ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης καθώς καμία μεταβολή δεν θα μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ωστόσο, η δημιουργία της πέραν του κόστους για τα ακίνητα προϋποθέτει και την συγκέντρωση – επικαιροποίηση 11 συνολικά δικαιολογητικών για κτίρια κατοικίας, γραφείων και καταστημάτων και συγκεκριμένα.

Το στέλεχος της οικοδομικής άδειας του κτιρίου
τα σχέδια που συνοδεύουν την οικοδομική άδεια, καθώς και η μελέτη προσβασιμότητας ΑμεΑ και εμποδιζομένων ατόμων, εφόσον απαιτείται. Αν η οικοδομική άδεια και τα στοιχεία που την συνοδεύουν δεν ανευρίσκονται στα αρχεία της οικείας υπηρεσίας, αντί γι` αυτά υποβάλλεται βεβαίωση απώλειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης.
το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης της διηρημένης ιδιοκτησίας,
το πιστοποιητικό ελέγχου κατασκευής, εφόσον έχει εκδοθεί,
δηλώσεις υπαγωγής σε νόμους αναστολής επιβολής κυρώσεων αυθαιρέτων,
τα σχέδια κατόψεων, τα οποία αποτυπώνουν τη διηρημένη ιδιοκτησία στην πραγματική της κατάσταση, πλην των κοινοχρήστων χώρων,
το δελτίο δομικής τρωτότητας ή την τεχνική έκθεση στατικού ελέγχου
τον πίνακα χιλιοστών ή και τη μελέτη κατανομής δαπανών του κτιρίου, εφόσον υπάρχουν,
τον τίτλο ιδιοκτησίας
τη σύσταση οριζοντίων / κάθετων ιδιοκτησιών
αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου.

Έως τo τέλoς Μαρτίου έχουν περιθώριο οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να κάνουν συναλλαγές και μεταβιβάσεις χωρίς να χρειάζεται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου. Προϋπόθεση είναι η αυτοψία του μηχανικού που συνοδεύει τις βεβαιώσεις ότι δεν υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις σε ένα κτίριο, να έχει γίνει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2021.

Όσες αυτοψίες γίνουν από την 1 Φεβρουαρίου και μετά, θα υποχρεούνται να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα και να εκδώσουν το «πιστοποιητικό πληρότητας», το οποίο πιστοποιεί ότι έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία που απαιτούνται. Το ίδιο ισχύει και για κάθε νέα οικοδομή. Η εφαρμογή του μέτρου συνεπάγεται και πρόσθετο κόστος που υπολογίζεται πάνω από 300 ευρώ για ένα απλό διαμέρισμα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.